Megújulás : Új kezdet előtt állok

Mit szeretnék valójában?

Hogyan viszonyulsz egy új kezdethet?

Figyeld meg, elhiszed-e, hogy képes vagy rá?

Átalakulnak az ismerős körülmények, ami megijeszthet. Hogy érint mindez?

Figyeld meg, hol állsz a változás folyamatában! 

Megújulás előtt állsz. 

Már érik valami belülről, mert abban, amiben vagy már nem tudsz maradni. A Kezdet nem mindig felhőtlen. Benned van a sürgetés, a cselekvés belső szükséglete.

Iránytű történet

“A levelek halomba gyűltek Muskátli cserepében, elsárgultak, összeszáradtak. Tehetetlenül nézte, amint a szél ellopta utolsó ragyogó szirmát, és egy lökéssel áttaszította a szomszéd kertjébe.

Muskátli tulajdonosa ebben a pillanatban felemelte a cserepet.

Hát, igen – gondolta Muskátli -, szobanövény leszek.

Néhány perc múlva egy kéz kivette a cserépből, és egy rossz szagú zsákba hajította.

Mi folyik itt? Miért visznek el onnan, ahol születtem?

A szárát nyújtogatta, hátha így kilát a zsákból: és észrevette a gazdáját, amint friss földet tett a cserepébe. Friss föld! Nahát! Ficánkoltak a gyökerei örömökben.

Reményei szertefoszlottak, amikor a gazdája magokat szórt a földbe. Muskátli ettől még jobban elhervadt.

A cserepem! – kiáltotta, és mélyebbre csúszott a zsákban. Sikítani akart, de a muskátlik általában nem tudnak sikítani.

A szag az új otthonában nem volt elviselhetetlen, és a kimerült virág álomba merült…

Muskátli felébredt. Fogalma sem volt, mennyi ideig aludt, de nagyon hosszú időnek tűnt. Magához tért, nagyot nyújtózott, és meglátta a buja növényzetet maga körül. A cserepéből sosem volt ilyen látványban része, az biztos! Ez gyönyörű!

Kinyújtotta a gyökereit; a friss fű alatt a földben kávéízt érzett, és nagyon tetszett neki. Volt ott egy kis banánhéj is, és más finomságok, amiket az emberek elhajítottak. A banán érett volt. Tökéletes!

A szellő lágyan meglengette a szirmait. A szirmait? Hiszen virágzott! Igen, élete közepén új kezdethez ért. És már a cserepe sem korlátozta, Muskátli pedig egyre csak nőtt és nőtt!”  (Tori Hartman)

Iránytű üzenet

1.Ami végesnek tűnik, korántsem biztos, hogy valóban az. Bízz benne, hogy bármi vár rád, az minden eddiginél jobb lesz. Engedd, hogy az ötletek és az újjászületés érzése természetes módon felbukkanjon!

2.Mit szeretnél már egy ideje megvalósítani? Van valamilyen régóta halogatott szenvedély az életedben? Hunyd be a szemed, merülj bele és írj fel 3 dolgot!