A nyomógombok kioldása

Felszabadulni a rejtett nyomás alól. Igen, lehetséges. Számodra is lehetséges. Több módszertan is konzultáció segítségével tud felszabadítani a nyomás alól. A nyomógombok fájdalompontjai mélyén rejlő okokat megtaláljuk, kibontjuk és feloldjuk.

“Vannak olyan helyzetek, amelyekben furcsán reagálunk, érthetetlen a reakciónk, érthetetlen az idegesség, a düh vagy érthetetlen a belső monológ, amely csak egyre ismétlődik fejünkben. Ekkor a fájdalomtest reagál, valamilyen korábbi emlék, a múltban elszenvedett érzelmi fájdalom, ami mélyben van elrejtve.

 1. Leggyakoribb konzultáció téma: elhagyás 

Az az ember, akit gyerekkorában az anyja, az apja vagy mindkettő elhanyagolt vagy elhagyott, valószínűleg olyan fájdalomtestet fog kifejleszteni, amelyik minden helyzetben „bekattan”, ami csak kicsit is rezonál az alapvető, régi, például bántalmazással kapcsolatos fájdalmával.

Ha a barátja néhány perc késéssel érkezik ki elé a repülőtérre, vagy a házastársa késve ér haza, az már hatalmas fájdalomtest-rohamot válthat ki belőle.

Ha pedig a partnere vagy a házastársa elhagyja vagy meghal, akkor az általa megtapasztalt érzelmi fájdalom sokkal nagyobb, mint ami ilyen helyzetben természetes. Pokolian gyötrődik; hosszan tartó, elerőtlenítő hatású depresszióban vergődik; vagy kényszeres jellegű haragot érez.

 2.Pénzügyek

Ha például a gyerek olyan szülők mellett nő fel, akik számára a pénzügyek gyakori drámák és összetűzések forrásai, akkor magába szívhatja a szülők pénzzel kapcsolatos félelmét, és olyan fájdalomtestet fejleszthet ki, amelyik aktiválódik, valahányszor pénzzel kapcsolatos gond támad.

Felnőttként már jelentéktelen összeg miatt is feszült vagy mérges lesz. Az idegesség vagy a harag mögött a túléléssel kapcsolatos aggodalom és az intenzív félelem húzódik meg.

Láttam spirituális, tehát viszonylag tudatos embereket, akik amint fölvették a telefonkagylót, hogy a brókerükkel vagy az ingatlanügynökükkel beszéljenek, azonnal kiabálni, hibáztatni és vádolni kezdtek.

Ahogy minden doboz cigarettán egészségügyi figyelmeztetés olvasható, talán hasonló szöveget kéne rányomtatni valamennyi bankjegyre és számlakivonatra is: „A pénz aktiválhatja a fájdalomtestet, és teljes tudattalanságot idézhet elő!”

 3. Szerelem

A hölgy, akit gyerekkorában az apja testileg bántalmazott, azt tapasztalhatja, hogy a fájdalomteste könnyen aktiválódik, amint bármilyen bensőséges kapcsolatba kerül egy férfival.

Vagy az történik, hogy a fájdalomtestét alkotó érzelem hatására olyan férfihoz fog vonzódni, akinek a fájdalomteste az apjáéra hasonlít.

Ennek a nőnek a fájdalomteste mágnesszerűen vonzódik ahhoz a férfihoz, akinél azt érzi, hogy tőle további, ugyanolyan fájdalom várható. Ezt a fájdalmat tévesen néha szerelembe esésként értelmezi.

Akad olyan férfi, aki nem kívánt gyermekként jött a világra, anyjától nem kapott szeretetet; törődést és figyelmet is csak minimális mennyiségben. Olyan súlyos, ambivalens (kétarcú) fájdalomtestet növesztett, amelyikben kielégítetlen, forró vágyódás él a mamája szeretete és figyelme iránt, ám ugyanakkor intenzív gyűlölet is, amiért megvonta tőle azt, amire ő oly kétségbeesetten áhítozott.

Felnőve aztán csaknem valamennyi hölgy társaságában bekapcsolódik fájdalomtestének „szűkölködése” – az érzelmi fájdalom egy formája –, ami addiktív kényszerességben nyilvánul meg. Szinte minden nőt meghódít és elcsábít, akivel csak összetalálkozik, hogy így jusson női szeretethez és figyelemhez, ahhoz, ami után a fájdalomteste sóvárog.

Elmondhatjuk, hogy a csábítás szakértőjévé vált, ám amint a kapcsolat bensőségessé kezd válni, vagy a próbálkozásai elutasításra találnak, előjön fájdalomtestének az anyjával szembeni haragja, és elszabotálja a kapcsolatot.

 4. Mit tehetsz? A konzultáció segíthet

Ha észreveszed fájdalomtested megjelenését, akkor azokat a „nyomógombokat” is gyorsan fel fogod ismerni, amik aktiválják, akár bizonyos helyzetek, akár mások ilyen-olyan cselekedetei vagy szavai azok.

Amikor ezek a kiváltó ingerek megjelennek, azokat te azonnal a maguk valóságában látod, és az éberség magas fokozatára kapcsolsz.

Egy-két másodpercen belül az érzelmi reakció, tehát a fájdalomtest is megérkezik, ám az éber jelenlét állapotában már nem azonosulsz vele.

A fájdalomtest tehát nem tud eluralni, nem képes a fejedben szóló hanggá válni. Ha akkor éppen a partnereddel vagy, akár szóvá is teheted: „Amit most mondtál (vagy tettél), az beindította a fájdalomtestemet.”

Állapodj meg partnereddel, hogy valahányszor olyant mond vagy tesz a másik, amitől a fájdalomtestetek bekapcsolódik, azonnal szóltok!

A fájdalomtest így már nem képes megújítani magát kapcsolati drámával, és ahelyett, hogy az adott ügy tudattalanságba ráncigálna, segíteni fog, hogy teljesen jelenlevővé válj.

A fájdalomtest felbukkanásakor valahányszor jelenlevő maradsz, a fájdalomtest negatív érzelmi energiájának egy része „elég”, és jelenlétté transzmutálódik. A fájdalomtest maradéka gyorsan visszavonul, és jobb alkalomra vár, hogy újra megjelenjen.

Vagyis olyan alkalomra, amikor kevésbé vagy tudatos. A fájdalomtest számára ez a kedvezőbb alkalom akkor érkezik el, amikor elveszíted a jelenlétet, például talán néhány pohár ital felhajtása, vagy egy erőszakos film megnézése után. A legkisebb negatív érzelem, például bosszúság vagy nyugtalanság, már olyan rés lehet, amin át a fájdalomtest visszatérhet.

A fájdalomtestnek a tudattalanságodra van szüksége. A jelenlét fényét nem viseli el.”

Az egyéni fejlesztő beszélgetések tecnikája mélyítő kérdésekkel segít eljutni a nyomógombok által lefojtott, leláncolt fájdalmakhoz. Alkalmas erre a ThetaHealing és a ThetaFloating is. Jelentkezz be és szabadítsd fel magad. Szeretettel és támogatással várlak.

(Részletek Eckhart Tolle: Új föld. Ráébredni életed céljára című könyvéből.)