Visszajelzések

Téma: Egzisztenciális létbizonytalanságot érez, erős szorongással, éjjel erre ébred. Legszívesebben elbújna, láthatatlanná válna.  Vannak megbízhatatlan ügyfelei,  bejelentkeznek furcsa emberek. Félelem, hogy elkezd ragaszkodni a meglévő ügyfeleihez.  Üres a jövő hete, a bejelentkező füzete.

Egyéni konzultáció: „Az egyik mély tanítása a folyamatnak az volt, amikor a kiindulási képünk, melyben mélyen benne éreztem magam egy gyors váltással egy falon lógó festménnyé vált, mely előtt két személy állt. Majd az ottani tartalom kibontása után ismét visszatért a nézőpont a képbe, ismét jelenlétemmel az abban megindult folyamatnak. Különleges élmény volt ezeknek a váltásoknak a megélése, mennyire mélyen tudják a nézőpontok (talán későbbi megértési folyamatom része volt ez) a minták feloldásába kalauzolni a gyógyulásom folyamatát.

Nagyon fontos felismerése volt a folyamatnak az, hogy egymással ellentétes érzelmek pontosan milyen testi tüneteket okoznak rendszeresen bennem. A kibontott érzelem minta a sajnálat és segíteni akarás  kontra harag  a saját erőforrások kimerülése miatt.  Ebben a gyomor területe érintett, és maga az  evési szokások.

A folyamat katarzisa annak a belső fény sugárzásának felvillanása, mely nem lehet más, mint az önvaló, a lélek fénye maga.

A folyamatot nyugodt alvás és egyensúly érzése követte.

Ez volt negyedik közös ülésünk. További megfigyelésem az, hogy a “rossz” hírek nem okoznak olyan hosszú ideig tartó kétségbeesést, szorongást. Elindult az adósságok csökkenése, a pénzügyi sebek gyógyulása.  Úgy érzem, könnyebben találom meg a kétségbeesésből a visszautat az egyensúly visszaállításába, és a megoldások keresésére igyekszem irányítani a figyelmem.

Köszönöm Ildikó!”

Réka

Téma:  Szeretne még egy gyermeket, egy gyermek kevés. Mi lenne, ha meghalna a gyermeke, ha történne valami szörnyűség? Szeretne közös gyermeket a jelenlegi párjával. Nála elkezdődött a menopauza, az orvosok szerint lehetséges a szülés. Most itt a döntés, akarja vajon? Sürgetés van.”

Egyéni konzultáció: “Jónéhány éve keresek, és találok eszközöket ahhoz, hogy nem tudatos gátjaimat legyőzhessem, magamhoz közelebb kerüljek, és fel tudjak töltődni. Szakmám stresszel jár, kihívásokkal teli, nagy többségében konfliktusokkal tűzdelt, éppen azokról, és azok megoldásáról Szól.

A módszerről: Képet kaptam, amely egy több ember életét veszélyeztető háborús jelenet volt (sose láttam ilyet korábban képernyőn). Ildikó alig magyarázott erről a helyzetről, 1-2 mondatban beszélt róla csak, számomra azonnal megelevenedett.  A helyzetből adódó érzések félelmek finoman, lágyan, komoly megrázkódtatás nélkül, és  egyértelműen megfogalmazhatóan kerültek elém, melyet könnyen ki tudtam fejezni – elmondani. 

Néha egy-egy gondolat (“csatajelenet”) többfelé elágazott – de mindig visszataláltunk, és nem maradt megválaszolatlan kérdés.

A módszer lényege, különlegessége – több máshoz képest – számomra abból adódott, hogy végig könnyed volt, külön keretek nélkül tudtam beszélni, kötöttség érzése, terhe nélkül (nem éreztem sematikusságot, túlzó szabályosságot) gördülékenyen követték egymást az események – az idő megterhelés nélkül, észrevétlenül telt. 

Nem tudom mitől, de a megoldás, feloldás is szépen, simán, és egyértelműen jött.

Ildikóra bíztam magam, és bármikor ezt teszem, helyesen teszem.

Számomra nagyon kényelmes volt, és kisimulva, hiányérzet nélkül fejeztem be a folyamatot.

Másik képpel élve: Masszázs és masszás között is van különbség. ez a masszás könnyed, lágy, és bár szeretem a svéd masszázst, bizony bevallható, hogy ez is nagyon jó, és nagyon jól esett. Feltöltött.”

Imre

Téma: Gyermeket szeretnék, de a jelenlegi párommal vége a kapcsolatunknak. Kitől legyen gyerekem? Várom a megmentőt.

Egyéni konzultáció: “Az igazság szabaddá tesz. Az igazság, az őszinteség saját magunkhoz szabaddá tesz. Miután felismerted, elfogadtad, bele merted magad engedni. Miután átjárhatta az egész lényedet. 

Na ekkor jön el a pillanat, amikor változtatni tudunk magunkon, az érzéseinken, a félelmeinken, hogy az igazság azt illetően, hogy kik vagyunk, már más legyen. 
Van, amikor ez csak segítséggel megy. Mert óvjuk magunkat, túlélni muszáj. A túléléshez pedig stratégiákat fejlesztünk ki. Ezeket alkalmazva szépen ki tudjuk kerülni a fájó pontokat. Azokat, amelyek mint a kátyúk, megnehezítik az utunkat. Sokáig inkább elszlalomozunk a kátyúk között, minthogy feltépjük a sebeket. Már úgyis olyan jól ismerjük a gödrök helyét, melyek néhol tankcsapda nagyságúak, hogy álmunkból felkeltve félkómásan, hunyt szemmel is elkóválygunk közöttük a beleesés veszélye nélkül. És azt állítjuk, nincsenek is gödrök, mi egyszerűen ilyen kacskaringósan szeretünk menni… 
És jön néhány jól feltett kérdés. Hopp, a gödrök előtűnnek. Igen, igen, igazából tudtam, hogy itt vannak… 
Kérdések, képek, érzések átélése, és elkezdődik a kátyúzás. A folyamat, az áramlás, a változás magával ragad. Már nem kátyúzás van. Hanem újraaszfaltozás.
Ezt adja nekem az egyéni ülés.
Ma újabb rejtegetett gondolatmintákra, érzelmekre derült fény. Volt szemellenzős játék, látásgátlók önkéntes eltávolítása, veszély, fenyegetettség, félelem, meneküléskényszer. Lett béke, végtelen öröm, amikor minden sejt minden atomja fickándozik a boldogságtól az egész világ összes atomjával együtt táncolva. Most azt éreztem, a levegő tart meg. Aztán az ülés után visszamentem ehhez az érzéshez, és rájöttem, igazából nem a levegő tartott meg a bársonyos, finom melegével. Hanem az egész világmindenség….
Köszönöm Ildikó!”
Edina

Téma: Elköteleződés. Vágy: egyenrangú párkapcsolat, gyerek, hogy merje beleengedni magát, hogy ne féljen a sérülésektől. Szeretné, ha oldódna benne, hogy állandóan védenie kell magát.

Egyéni konzultáció: „Az ülés számomra nagyon biztonságos volt. Könnyednek éreztem az utat a hitrendszereim felkutatásához, és a kicserélésük egy mély belső felismerésen alapult. Még így 2 nappal később is élénken él bennem a vadász, aki koncentrál, célra tart, eggyé válik a természettel, a társával, a pillanattal. A folyamatok közben megértettem valamit, bár most hogy elgondolkozom azon, hogyan lett abból az emberből, aki mag volt számomra a finom meggyes rétesben a rétes odatartozó része, nem tudom megmondani. Mi történt, hogyhogy nem zavart már. Érdekes. És jó érzés. 

Felszabadító, hogy tudtam emberhez kapcsolódni, hiszen már egy ideje küzdöttem azzal, hogy ufó vagyok emberek között. 

Az érzelmek kiárasztása néha nehéz volt. Az érzelem hirtelen csak egy üres szó lett, amit nem lehet kiárasztani. Ilyenkor visszamentem gondolatban magához a szituációhoz, amelyben az adott érzés, fogalom jelen volt, és azt árasztottam ki. 

Könnyed, játékos, varázslatos volt a kezelés, biztonságban éreztem magam. Volt egy pillanat, amikor szétáradt bennem a hála, hogy jó kezekben vagyok. Köszönöm.”

Kati

Téma: Melldaganat  volt, műtét után lábadozás. A férje alkoholista. Hogyan reagált a feleség? Hárpiaként. Bedobozolta a problémát.  A férj tesz erőfeszítéseket, de a feleség most nem rendelkezik elég érzelmi tartalékkal. Patthelyzet van. Fáj a melle. Félelmetes, ha ez kiújul. Lesz-e mersze új életet kezdeni? Fontos érzelmi tartalékok vannak a kapcsolatukban. Mi lesz?

Egyéni konzultáció: “Érdekes tapasztalatom volt a múltkori közös munkánk után. Többször felrémlett az a kép, amikor valakit láttam egy hajón eltávolodni. Úgy feltételeztem, hogy párom az. Már akkor meglepett, hogy mi keltett bennem félelmet.

Pénteken a terápián tudtam kimondani, hogy attól féltem, hogy az jön ki a képből, hogy el kell válnom. Ahogy kimondtam, rögtön tudtam, hogy ez társfüggőség. Tudom hogy a szenvedélybetegek párkapcsolatában ez jellemzően kialakul, de több oknál fogva úgy gondoltam, hogy ez nálunk nincs így. Megrázó élmény volt.

Most egészen kézzelfoghatóan tapasztaltam meg, hogy a Théta közben valóban elhárulnak a gátak, feloldódnak a felesleges kötések. És azt is jól látom most, hogy milyen remekül egészíti ki egymást a terápiás beszélgetés, a Théta és a kontemplatív ima.

Más kevésbé látványos változás is történik, ezt apróbb, de fontos dolgokon tudom lemérni: pl. egészen jól tűrőm a várakozást a különböző vizsgálatokra.”

Szeretettel: Dóra

Téma: Emésztési problémák, folyamatos felfúvódás

Egyéni konzultáció: “Gondoltam visszajelzek, egy kicsit Neked… 

Nagyon jó napom volt, és jól vagyok. 

Megkockáztatom, életemben soha ilyen jól még nem éreztem magam… 

Nem értem, nincs oka, CSAK. Azt hiszem, ez lehet az, amiről az okosságok írják, hogy amikor magad, csak te egyedül jól, kiteljesedetten érzed magad. A létezés puszta öröméért. Elfogadom, nagyon örülök neki, és élvezem. 

Csak olyasmit csináltam, ami kedvemre való, semmi munka, inkább örömgyűjtés, szórakozás. Piac, virágültetés, beszélgetés, találkozás kedvenc tanítványokkal, barátnővel,  itthon mosás, takarítás (=Élet!, egyébként ezt nagyon szeretem) és FŐZTEM! nagyon rég nem gondoskodtam így magamról, nyilván az emésztési tüneteimnek ez is oka… És csak olyat, ami gluténmentes, kedvemre való, finom. 

Valami változott, valami úgy alapból sokkal fényesebb lett, és ez jó. Nagyon köszönöm  a közreműködésedet! És nyugalom van bennem, az az érzés, hogy tudom, hogy minden, ami az enyém, megérkezik az életembe, és megkapom. Pont akkor, amikor a lehető legjobb. Sőt, ott VAN. 

Valami összeállt, valami történt. Egy olyan nagy, átfogó.

Pár hete jöttem rá: életemben négyszer (kétszer a házasságom előtt és kétszer utána) abszolút kiugrottam nagyon ígéretesnek induló, olyan igazi férfi, nagy szerelem kapcsolatból. Sőt, inkább azt mondom: szabotáltam, nem mertem bevállalni. És én, az én döntésem és reakcióim alapján. Hát erre még szeretnék dolgozni Veled. Nagyon nagyon veszélyes volt… Jó, mi? 😉 

Majd jelentkezem. Köszönök mindent, és jó hétvégét. 

Ölelés, szeretet feléd!”

Rita

Téma: Felmondott a munkahelyén, hogy önálló utat járjon, még tart a felmondási idő. Úgy érzi, kiszalad az erő a testéből, elájul. 2 hete nem tudja végigaludni az éjszakákat.

Egyéni konzultáció: „Izgalmas volt az új módszer kipróbálása, hogy indulásként egy képen fogunk dolgozni, melynek váltásait kell figyelni. A kezelés könnyed, a megélt és átélt képváltások ellenére dráma és  trauma mentes volt. A  módszer újdonsága az, hogy a megfogalmazott minták, gondolok mögött álló érzelmi töltetek könnyedén kerülnek felszínre. Bár első alkalommal furcsa volt, hogy negatív tartalmakat is kiárasztok…, hogy egyáltalán szabad ilyesmit kiáramoltatni magamból.., aztán megértettem, hogy ez egy olyan energia, amit enélkül is kiárad belőlem, legfeljebb nem voltam tudatos a jelenlétére. Újdonság volt a kezelésben az, hogy a negatív megélt meglátott mintázatok szinte “önmagunktól” kezdenek átalakulni és ezzel együtt a kiindulási képen újabb és újabb átalakulásokat hozni.

A folyamat másnapján mintha egy teljesen másik munkahelyre érkeztem be. Elmúlt a szorongásom, és a kollégáim hozzáállása, és az én jelenlétem és hozzáállásom is barátságos, a problémák esetén megoldást kereső volt.

A folyamat záró képéhez és érzéséhez még most is visszatérek… jó érezni, ahogyan egy térről, mely házakkal körbevett, és melyről azt hittem ennyi az egész világ, kilépve feltárulkoznak a utcák, újabb terek, és újabb lehetőségek.

Számomra nagyon fontos, hogy folyamat zárása egy zsigerekig átélt “útravaló” legyen. A kezelés hatása azonnal jelentkezik az életemben!!

Ja, és azóta tudok aludni!!!”

Timi

Téma: Őrült fárasztó, stresszes munka. Jól fizető munkahely, ami beszippantja, felőrli, a túlmunkák elveszik az idejét. Csinálja, mert ez a kötelessége, nincs idő arra, amit szeretne. Ésszel vagy szívvel élni?

Egyéni konzultáció:  “Az ülés alatt végig biztonságban éreztem magam. A segítő kérdések vittek egyre mélyebbre a saját érzéseimben, a terapeuta nem befolyásolt, felőle végig támogatást éreztem.

A kezelés során felvillanó képekre, jelenetekre és érzésekre rá tudtam hangolódni, védettségben éreztem magamat. Ráismertem a képek alapján az életem különböző területein párhuzamosan megjelenő érzésekre, az ezekkel kapcsolatos hitrendszerre, és döbbenettel láttam a következményét.

Felszabadító volt látni a kiutat és a lehetséges megoldást is a helyzetre.

Nagyon élveztem! Köszönöm!”

Évi

Téma: Gyermekvállalás 39 évesen 

Egyéni konzultáció: „Már sajnálom, hogy nem azon melegében írtam meg az élményeimet az ülés után. Nem gondoltam, hogy a gyerekvállalás témaköre még ennyire nincs megdolgozva bennem. Olyan reménytelenséget éreztem, amiből nincs kiút. Egy olyan szomorúságot is megéltem, amit Csokonai fogalmazott meg hitelesen: ” Nékem már a rét hímetlen, a mező kisűlt, a zengő liget kietlen, a nap éjre dűlt.”Ezeket a sorokat mormoltam magamban gondolatban.

Az ülés közben a kavargó érzések fogalmazódtak szavakká, mondatokká, majd dupla erejű átélés után elillantak. Olyan érzések, amiket sosem emeltem a tudatom szintjére, és ha meg is tettem volna, vajon mihez kezdtem volna az információval? De az ülés alatt hihetetlen érzések áramlottak oda-vissza.

És amikor azt éreztem, feladom, megtartott valami, a Föld. Először csak tartott. Mint egy meleg, biztonságos kuckó, ahol a halálos sebesültek talpra állhatnak. Éltetett. Táplált. Védett. Gyógyított. 

Néha elmélázok, hogy most is fáradtságot érzek-e, ha a gyerekvállalásra gondolok. Erőt érzek magamban.

Nagyon köszönöm ezeket a foglalkozásokat. Érzem, gyógyul bennem, aminek gyógyulnia kell.”  

Bori

Téma: Félelem, szorongás a vallásos közegben. A fejében szeretne templomi esküvőt, de a lelke mélyén nem. Nézte az embereket a templomban, és azt érezte, ez egy hazug világ. Mi a baj? Feszültség keletkezik benne, ami szívébe szorult. Van ellenérzése, hogy a gyerek katolikus iskolába jár.

Egyéni konzultáció:  „Először is köszönöm szépen azt a biztonságos, és elfogadó légkört, amiben mindig is érzem magam a veled való között munka során Ildikó 🙂

Most sem volt ez máshogy:) .

Néha egy félelem akkora bennünk, hogy attól nem fordulunk vissza, és ettől belecsúszunk helyzetekbe, és néha könnyebb magunktól eltávolodni mint szembenézni egy egy tettünkkel. Könnyű ítélkezni. Milyen megbocsátani magunknak?

Mindig úgy érzem, hatalmas íveket járunk be egy-egy ülés során, amiben hihetetlen mennyiségű tapasztalás, érzés, magunkévá tett hiedelem mutatja meg magát.

Láthatóvá válnak különböző nézőpontok, amikből mélyebb megértés születik bennem. Alábbhagy a vádaskodás, megítélés iránti vágyam.  Néha olyan mintha különböző dimenziókat járnék be, pedig lehet ezek nem is dimenziók, nem tudom, ugyanakkor azt érzem, hogy hatalmas utat járok be ilyenkor.

Néha el is fáradok a végére, de megéri. Csendben emésztem a látottakat, és újra és újra lejátszom, ami történt, amit megértettem. Feloldódik minden, bennem. 

Köszönöm és hálás vagyok.”  

Nia

Téma: Fájdalmas, görcsös menstruáció

Gyógyító nap – Ásás workshop:  “Ridol, Algopyrin, Nospa, Cataflam, Felctor – egymás után végig kísértek néhány évet az életemben. Az étrendem nélkülözhetetlen részei voltak, a megmentőim. Legalábbis abban a néhány napban havonta, amikor menstruáltam. Talán az a rövidke időszak volt jobb, amikor fogamzásgátlót szedtem, bár akkor meg olyan migrénem volt, hogy a dublőrjeiket kellett bevetnem. Kiszámoltam, Úristen, 25 éve gyógyszerezem magam… Elég volt. Nem akarok görcsöket, Niagara- vízesés típusú vérzést, sok napig tartó macerát. Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak című könyvében olvastam, hogy a környezetükkel teljes harmóniában élő ausztrál bennszülöttek havonta egy teáskanálnyi mennyiséget menstruálnak, teljesen fájdalommentesen. A harmóniámból a környezetem által kibillenthető vagyok, és néha én is megpróbálom kikergetni saját magamat a világból.  Még van hová világosodnom, fejlődnöm, lenyugodnom, úgyhogy kiegyezek 2-3 nap kényelmes mennyiségű görcsmentes vérzéssel.

Nem kevesebbel, mint ezzel a célkitűzéssel indultam el a gyógyító napra Boros Ildikóhoz a Borostyán Önfejlesztő Műhelybe. Ilyen rendezvényen még nem vettem részt, azt azonban már megtapasztaltam, hogy a Theta Healinggel csak nyerek. Nincs vesztenivalóm. Maximum míg el nem kezdek klimaxolni úgy 80 éves koromban 😊, addig gyógyszerezem magam.

Családias légkör, együtt dolgoztunk a megoldandó feladatunkon, meglátások, felismerések. Ástunk egymásnak, kerestük a gyökérproblémát, kihúztuk, betöltöttük, amit kellett, a végén sokkal jobban voltam. De mindannyian tudjuk, mi a puding próbája… Erre várnom kellett néhány hetet.

Késett egy napot. Aztán megérkezett. Kis görcs. Olyan figyelmeztető jellegű, ami eddig azt üzente: – Fuss! Fuss! Vedd be a gyógyszert!  – Nem hallgatok rá. Csak szépen csendben ezzel a pici görccsel elmenstruálgatok. Mintha éjjel fájt volna kicsit a hasam, ez ugrik be reggel. De nem keltem fel a görcsökre, nem ittam az éjszaka közepén Flectort, és nem hánykolódtam hétrét görnyedve takarót markolva lepedőt gyűrve, mire végre hat a fájdalomcsillapító. Mert be sem kellett vennem 😊 Juhuuu, szabadság!!! Alig hiszem el… Köszönöm…Hálás vagyok….”  

Gréta

Téma: Belevágni egy önálló vállalkozásba.

Egyéni konzultáció: 

“Kedves Ildikó!

Többször mondtad, hogy küldjem el a bemutatkozó soraimat, a … oldalra.

Olyan végtelenül jó érzés, és megnyugtató, hogy KÉSZ vagyok erre.

Tele vagyok várakozással és örömmel, hogy az új életem elkezdődött, hogy megengedtem magamnak, hogy végre elkezdődjön.

Köszönöm.

Mély szeretettel és hálával,”

Zoli

Téma: Melldaganat, műtét után felgyógyulás. Villámcsapás szerű idegfájdalom jelentkezik a hónaljban. A párja újra iszik. Úgy érzi ugyanoda értek, ahonnan indultak. “Az én állapotom függvénye a férjem alkoholfogyasztása.  Az én boldogságom attól függ, hogy a párom iszik vagy nem.” Félelem, reménytelenség, elkeseredettség. Kudarc. Újra daganatot indíthat el a mellemben.

Egyéni konzultáció:

“Drága Ildikó! 

Még mielőtt küldeném neked a megígért feladatokat, muszáj leírnom, hogy nagyon jól csinálod a segítő munkát! 

Ezt nem udvariasságképpen írom neked, hanem mert komolyan így gondolom, így érzem. 

Huszon éve vagyok a segítő munkában. Sok tapasztalatom van, akár „felhasználói oldalról”, akár kollegiális oldalról.

Nehéz pontosan megfogalmazni mitől is jó egy segítő. A kedves, empatikus személyiséged mellett nagy érték benned, hogy jól tartod a beszélgetés fonalát, tartasz érzelmileg is. Olvastam a Théta könyvben, hogy a gyógyítást nem a segítő csinálja, hanem felülről, a hetedik síkról jön. Ettől azért még nem lesz egyszerűbb a segítő folyamat. A családterápia, a családsegítőtől szociális munka nem mond ilyeneket magáról, de minden tapasztalt segítő ugyanezt éli meg: Nem én segítek, hanem csak általam történik meg valami. 

Te nagyon tiszta vezető vagy!” 

Zita

Téma: Munkahely-váltás, fáradtsággal, kimerültséggel

Egyéni konzultáció: „Az ülés egyik legerősebb és legmélyebb pontja volt a halál és az újjászületés folyamata, majd az új munkahelyemre áthozott fókusszal a  saját alkalmatlanságom fogadása, csalódást okoztam másoknak, nem tudtam tartani a szavamat, és abból jövő szégyen érzésének fogadása. Megbocsájtani magamnak úgy, hogy nem tudok megbocsájtani magamnak.

A folyamatok új tapasztalása az, hogy a legmélyebb mélypontok az abból érkező érzések kiáramlása után mintha azonnal polarizálódnának az energiák. Semmit sem kell akarnom. Semmit nem kell meghallanom, látnom, megfogalmaznom. Emiatt könnyed, elvárások nélküli a folyamat. Ez az én személyiségemnek  biztonságot és nyitottságot hoz. Meg merek és tudok nyílni. Mert nem KELL semmit tudnom.

Nagyon fontos új tapasztalásom, hogy megfogalmazott pozitív minta nem csupán egy pozitív tartalmú megerősítő mondat, hanem ennek érzelmi töltete is zsigerekig megjelenik a képváltásokban. Még most is érzem és látom a záró képet, ahogyan a lehetőségek mint színes szalagok érkeznek ..csak lassan emelnem kell a kezem, és megragadnom….

Nagyon izgalmas, hogy a kiinduló kép hogyan változik spontán módon a perspektívák váltásával. A kép változásán és alakulásán dolgozva mindig van egy vezérszál, mintha egy fonalat fognék. Nekem ez hoz egy folyamatosan visszajelzést, egy fogódzkodót, irányt, és biztonságot.”

Ivett

Téma: Emlődaganat, mellműtét után

Egyéni konzultáció:

“Kedves Ildikó!

Nagyon köszönöm a keddi munkádat. Bár magáról a Thétáról keveset tudok, más módszerekből ismerős elemeket fedeztem fel. Ezeket a hasonlóságokat szeretem, mert az a meggyőződésem, hogy erősítik egymást, hiszen a működő, használható elemeket ”találjuk fel” újra-meg újra.

A feltett kérdésre is rámosolyogtam először, hiszen a családterápiában, gyakran használunk ilyen kérdéseket. Később azonban nem hagyott nyugodni ami, már tapasztalatból tudom azt jelenti, hogy dolgoznom kell még rajta. Persze ezt már ott is éreztem, hogy kevés lesz egy alkalom.

„Mi lenne, vagy mi lehetne a legrosszabb akkor, ha túlélem ezt a betegséget?”

Még forgatom magamban a kérdést, eddig is többminden merült fel bennem, de még talán fog is. Írd meg kérlek, hogyan tudunk tovább dolgozni. Mik a lehetőségek és a keretek.

Az elmúlt két hétben kezdtek valóra válni azok a titkos félelmek, amire ez a kérdés irányult. Azt látom, hogy a körülöttem lévő világot nem tudom megváltoztatni, így csak magamon dolgozhatok.
Az elég félelmetes számomra, hogy a férjem alkoholfogyasztásának legyen kitéve a hangulatom, lelkiállapotom sőt talán az egészségem is. Mivel a múlt héten épp ezt tapasztaltam meg, ezért eléggé krízises hangulatban voltam. ” 

Teri

Téma: Munkahelyi túlterheltség, halmozott problémák több csoporttal, rengeteg vezetői feladat, hasfájás

Egyéni konzultáció: “Meglepetten észleltem, hogy nagyon izgulok az ülés előtt. Az elején elfogyott a levegőm, alig tudtam végigmondani a bevezető gondolataim. Úgy érzetem, mint amikor korábban vizsgáztam, ahol sokszor elfogyott így a levegőm, elerőtlenedtem. Rengeteg megfelelés.

Azt éreztem, az is elég lenne, ha kipanaszkodhatnám magam. Az ülés első felében nem tudtam belemenni semmilyen nehéz érzésben. Érzékeltem mennyien állnak velem szemben, holott én csak együttműködést szeretnék. Az utolsó harmadban annyira feloldódott az ellenállásom, hogy észrevétlenül engedtem magam a folyamatba.

Ahogy nehéz problémához értünk elkezdett fájni a hasam, ezen mindig meglepődtem, ránéztünk egy másik oldalról a témára.

Nórika

Téma: Durva hangulatingadozások

Egyéni konzultáció:

” Kiindulási pont: Van, amikor teljesen egyben vagyok, önmagammal, majd valamiért ez egy pillanat alatt megváltozik. Elönt a nihil. Tök fölösleges élni. Mindig egyedül maradok. Sose lesz társam, sose lesz gyerekem.

Borzasztó volt látnom, hogy mennyire nem figyelek önmagamra. Utáltam magam. Mélyen. Aztán éreztem, ahogy felmelegednek valahogyan belülről a szerveim, s mintha újra érezném, hogy élnek.

Egyfajta újjászületés. Önmagam látom átölelve. Már nem bújhatok vissza. A köldökzsinór még itt van, de az is eltűnik. Mi van bennem? Elindulás. Kíváncsiság.”

Andrea

Téma: Útkeresés munkában

Egyéni konzultáció:  “Nagyon hálás vagyok Neked, hogy így bevezettél ebbe a világba, és megerősítetted bennem pozitív élménnyel, amit egyébként is éreztem, mikor először hallottam a thétáról, meg a könyvekből átjött, hogy úgy összeáll minden. Köszönöm.”

Gabi