BOROSTYÁN ÖNFEJLESZTŐ MŰHELY

Élmények, visszajelzések

Téma: Allergiás tünetek

ThetaHealing konzultáció:  “ALLERGIA….  Hahó, kit érint a téma? Engem biztosan… Július közepén jutott eszembe, hogy hoppá, mindjárt augusztus, ami egyenlő a parlagfű és a feketeüröm virágzásával. Ilyentájt nem tudok azonosulni Milan Kundera híres könyvének címével, mert a lét elviselhetetlen, könnyűsége pedig az utolsó júliusi reggelek egyikén a felszálló párával tovalibben. Talán 8 éve kezdődött. Előtte semmi bajom nem volt, értetlenül szemléltem allergiás embertársaim mindennapi küzdelmeit. Szem-orr-fülviszketés, orrfolyás, végeláthatatlan tüsszentéssorozatok, és hogy egy kerti séta az enyhe délutáni szellőben végzetes lehet? Ugyan már. Aztán egyszer csak vége szakadt a szkepticizmusomnak. Már tudtam, miről beszélnek. De elég volt. Elmúlt az az idő, amikor szerettem szenvedni. A végére akartam járni ennek az allergia mizériának. Ezzel a témával kerestem fel Ildikót. Már az első mondata szíven ütött. Folytak is a könnyeim, de most nem a pollenek miatt. Kérdések, bőgős válaszok, és finoman visszaterelt, amikor elosonni készültem egy-egy kellemetlen érzést kiváltó információ mellett. Hiszen azért kerestem fel, hogy megdolgozzuk az allergiát. Sikerült. A következő naptól kezdve a tünetek intenzitása az ötödére csökkent. Ahogy múltak a napok, talán megint erősödött kicsit az allergiám, de a pokoljárás véget ért. Tudom, még maradtak szösszenetek, amik feldolgozásra várnak, és amikor a lelkem is készen áll rá, újra felkeresem Ildikót… Timi”

Téma:  ThetaHealing Alaptanfolyam

Visszajelzés tanfolyamról:  “A tanfolyam döbbenetes! Ismert információk és technikák új köntösben, másképpen felhasználva. Az önsegítés eszköztára kibővült: egyszerű és könnyen használható módszereket kaptunk, amelyek ismeretében nem élhetünk már ugyanúgy tovább. A három nap alatt a sok gyakorlat és megtapasztalás bizalmat, hitet és önbizalmat adott a TH széleskörű alkalmazásához. A páros gyakorlatok jó terepet kínáltak az első próbálkozásokhoz. Személyes sikerélmény volt az önálló ásás, felejthetetlen emlék az őrangyalok megtekintése. Kezdőként nagy lendületet adott, hogy a módszer működik az éles képek látása nélkül is! Mindehhez elengedhetetlen volt az oktató személyisége, határtalan lelkesedése és jókedve, tapasztalata és folyamatos szeretetteli támogatása! Köszönöm, Ildikó. Rita”

Téma:  Nehézségek az üzleti vállalkozásban, megakadások, ügyfelek, eladások megtorpanása.

ThetaHealing konzultáció:  Kedves Boros Ildikó! Az elmúlt héten voltam Önnél, konzultáción. Azóta eltelt néhány nap elegendő volt ahhoz, hogy az Önnel folytatott konzultációt, tárgyilagosan tudjam megítélni. A foglalkozás alatt Ön olyan érzelmekre hatott nálam, amilyenekre nem is voltam felkészülve. Ebből az időtávlatból, visszaemlékezve nagyon kellemes és jó hatású érzések kerítettek hatalmába. Örülök, hogy Önnel találkozhattam, és remélem, hogy további alkalmak is lesznek, melyek folyamán további életjavító érzéseket és gondolatokat kaphatok Öntől. Mindenkinek, aki hisz ezekben a dolgokban, csak ajánlani tudom az Önnel való konzultációt. Kívánom, hogy még sok ügyfelének sikerüljön a problémáit megoldani. Ehhez kívánok Önnek jó egészséget és sok sikert. Tisztelettel: Gábor”

Téma: Megakadtak a hagyatéki tárgyalások, nincs megegyezés, csak a vita. Nehéz ez így. Kilátástalan.

Coaching ülés:  “Bár már az ülés után rögtön elkezdtem megírni, csak most jóval egy hónap eltelte után jutottam hozzá. Nyilván az azóta eltelt idő és a történt események egy kicsit átformálják, de próbálok tényszerű és pontos lenni. Az utolsó hagyatéki tárgyalás után rám tört a kétségbeesés, ekkor ültünk le, hogy dolgozzunk újra a hagyaték kérdésén. Ezen a napon a HŐS UTAZÁSA gyakorlatot végeztük el. Először húztam 12 kártyát és ezekről kellett egy-egy mondatot fogalmazni az örökséggel, témánkkal kapcsolatosan. Ez sok képnél nehéz volt, mert bár könnyen tudtam pozitív gondolatot megfogalmazni, ezek először nem kapcsolódtak az örökség témaköréhez, majd segítséggel finomítottuk ezeket a mondatokat. Az első hat kártyával az eddig történtek állomásait elevenítettük fel, illetve az adott szituációhoz való hozzáállásomat tudtam megfogalmazni.  A következő kártyák a jelen helyzet újragondolását tették lehetővé. Az utolsók pedig a jövő felé vezető út minőségét, terveit határozták meg. Ez a gyakorlat nagyon könnyeden vitte végig a történetet, szinte megkönnyebbülés volt végigbeszélni, hogy milyen állomásai voltak és mire kell még készülni. Ezután az örökség kapcsán felmerült ajánlatokkal végeztünk egy különleges gyakorlatot. A négy ajánlatot egy-egy papírlap helyettesítette. Ezekről kellett elmondani, hogy milyen érzés papírgombóccá gyűrve kézbe venni. Milyen a színe, az érzete, milyen érzés lenne, ha gömbként belebújnék. Nagyon nagy élmény volt. Az volt a legmegdöbbentőbb, hogy a színek, érzetek megegyeztek azzal, amit az ajánlatok alapján éreztem, gondoltam. Vagyis mintha tudnám, hogy melyik papírgombóc melyik ajánlatot, összeget takarja, annak megfelelően nyilatkoztam. Hihetetlenül jó volt.  Nagyon nagy megnyugvást hozott a két gyakorlat együtt. Nagyon hozzáértően, profin vezetted az ülést, tereltél amerre kellett, mivel az ember könnyen kicsúszik a helyzetből, szívesen tartja kívül magát az eseményeken, de Te mindig résen voltál és kedvesen, de határozottan jelezted, hogy merre haladjunk. Köszönöm Neked! Kata”

Téma:  ThetaHealing Alaptanfolyam

Visszajelzés tanfolyamról: “Egy éve kezdtem foglalkozni önmagam megismerésével. Annak ellenére, hogy előtte kerültem olyan mély lelki állapotba, ahol már nem volt mit tennem, segítséghez kellett fordulnom. A pszichológusommal az akkori helyzetet úgy tűnt sikerült megoldani, de ma már tudom, ez csak a felszín kapargatása volt. Ennek az is volt a jele, hogy a közös munka után 3 évvel hasonló lelki zuhanásba kezdtem. Egész eddigi életemben, mindig támaszkodtam valakire. Mikor elkezdtem önmagam megismerését, akkor sem volt ez másként. De éreztem, hogy ez nem elég. Olyan technikát kerestem, ami segítségével önállóan tudok az engem foglalkoztató problémákra ránézni és megoldást találni. Valahogy nem vonzott egyik technika sem, míg nem rátaláltam a ThetaHealing-re. Habár a technikáról csak annyit tudtam, amit az konzultáción tapasztaltam, ez is elég volt ahhoz, hogy belevágjak megtanulni ezt a módszert. Ez a 3 nap kezembe adta a megoldás kulcsát, amivel saját magamba nézhetek és a problémát megtalálva, fel is oldhatom azt. Ezzel hatalmas önbizalomra tettem szert és érzem magamban azt a készséget, hogy képes vagyok önállóan, tudatosabban élni az életemet, többé nem függve másoktól vagy a múlttól. Én irányítom az életemet, ami eddig számomra elképzelhetetlen volt! Ildikótól minden segítséget és türelmet megkaptam amire szükségem volt. Egyszer sem volt az, hogy „erre most nincs idő”. A légkör mindvégig szeretetteljes és támogató volt. Azt éreztem, hogy valóban az a célja, hogy olyan tudásra tegyünk szert, amiben hisz és ezt lelkiismeretesen adja át számunkra. Hálával gondolok Ildikóra és a ThetaHealing-re. Réka”

Téma: Párkapcsolati gond. Itt a férfi, aki végre hozzá való, akit tudna szeretni. A félelem azonban mindent elborít, előjönnek korábbi pánikreakciók.

ThetaHealing konzultáció:  “Ildivel a mai kezelés csodálatosan tiszta és intenzív volt. A szimbólumok az asszociációs kártyákon, illetve az általuk érkező információk meglepő módon felfedték a bennem régóta zajló hiedelmeket, mintákat, programokat, amelyek mozgatták eddigi életemet. Ildikó fantasztikusan érezte, mik azok a kérdések, amelyeket „fel kell tenni”, hogy ami segíti, amik támogatják a rálátást, és segítik a „koloncoktól” való megszabadulást. A kezelés végére felszabadulttá és harmonikussá váltam, ami visszasegített az igazi önvalómhoz, a középpontomhoz. Hálásan köszönöm a közbenjárásod, a segítséged, a kedvességed, a szereteted.” Éva

Téma:  ThetaHealing Alaptanfolyam

Visszajelzés tanfolyamról:  “Kedves Ildikó! Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a tanfolyamon. Még mindig nem ülepedett le a sok információ bennem. Teljesen felbolydult az életem, egymást követik az események, olyanok, amiket nekem küldött a Teremtő. Az energiák száguldoznak körülöttem, s mindet fel kell dolgoznom, olyan mélyen érintenek. Olyan, mintha még mindig Thétában lennék és kicsit holdkórosan járok-kelek a világban. Rengeteg erőt kaptam és hozzá rengeteg feladatot. A Théta beprogramozás tökéletesen működik. Már látok is, nemcsak színeket. Most már nem okoz gondot, az sem, ha lépésenként megyek thétába. A kimondott szavakra egész jól tudok figyelni. Az unokám azt mondta, amikor hazajött a nyaralásból: “Nagyi olyan szép narancssárga az aurád.” Az emberek kedvesek mindenhol velem. Nem bírják ki mosolygás nélkül. Ami bennem változott, könnyűnek érzem magam és szeretettel telinek. Új emberként jöttem el Tőled. Sokkal tudatosabban vagyok képes figyelni, egyenlőre az érzéseim adnak tanácsot. El tudok csendesedni és hagyni a Teremtőt munkálkodni. Rettentően érdekel mindezek eredete. Így hát nekifeküdtem az angolnak újra. Angolul gondolkodom, és ami csak eszembe jut és van időm rá, leírom és lefordítom. Valóban érzem az energiákat, fantasztikus érzés. Nagyon figyelek a mi zajos otthonukban. Most ennyit tudok írni. A további tapasztalatokról később. Sok szeretettel és hálával: Ildikó

Téma: Vállalkozás helyzetének elemzése, áttekintés.

Kiégés Coaching ülés: “Második alkalommal voltam Ildikónál coaching ülésen. Mindkét alkalommal mély megnyugvással jöttem el és tudtam merre van a folytatás. Az egyéni vállalkozásom működésére akartam rálátni és azt értékelni. Nem értettem, miért akadtam el, mit kellene másképp, minden olyan kavargó, bonyolult és fárasztó. A magam számára is meglepő módon tudtam megnyilatkozni az ülés során. Nem szokványos, számomra teljesen ismeretlen módon történt az üzletem kiértékelése, sokkal kötetlenebbül zajlott, mint az gondoltam, vagy előzetesen elképzeltem. A saját működésem előnyeit és hátrányait szégyenkezés nélkül tudtam szavakba önteni, ki mertem mondani, olyan egyértelmű volt minden. Köszönöm Ildikó, hogy ilyen professzionálisan és ítélkezés nélkül vezetted az ülést, ami nekem sokat jelent. Hezitálás nélkül szeretettel ajánlom mindenkinek a veled való munkát!” Szandra

Téma: Kapcsolatok. Elutasítás. Elutasítanak, nem tudok előre lépni. Én is elutasítom a környezetemben a nehéz embereket. Ebből képtelenség továbblépni, nyomaszt folyamatosan.

Kiégés Coaching ülés: „Érdekes volt a közös munka, a probléma megközelítése asszociációs kártyákkal. Az is érdekes volt, hogy húzzak 10-et, majd még 2-t. Azt éreztem, hogy nagyon könnyű szétválogatni, hogy mi támogat, mi nem. Örültem  annak is, hogy rögtön  a segítő kártyák száma volt több. Persze utána kiderült, hogy a kezdeti válogatás még sem olyan egyértelmű, nagyon nehéz megfogalmazni a témához kapcsolódó pozitív üzenetet. Vagyis az én pozitív gondolkodásom néha kicsit “megcsalt”, mert nagyon nehéz volt a konkrét ügyhöz való kapcsolódását megfogalmazni. Sokat gyötrődtem, bár tudom, hogy ez már nagyon mély szint, ahol az előrelépés nehéz, mert a “túlélésünk” miatt védjük a régi megszokásokat. Jó érzés volt menet közben, hogy nincs szégyellnivalóm, másoknak rossz, hogy nem ismernek. Ismét érdekes volt megtapasztalni azt is, hogy minden mindennel összefügg. Hiába más család anyai, apai oldala, minkét ág benne vannak minden velem kapcsolatos ügyben, ahogyan érzem magam. Az ülés után úgy éreztem, hogy sokkal felszabadultabb vagyok. Ismét átszakadtak olyan gátak, amelyek szorongást, fájdalmat okoztak és így, hogy szembe tudtam nézni velük, megnyugtatóan pozitív élménnyé váltak. Köszönöm a segítséget, igazi élmény volt! :)” Kata

Téma: Kapcsolatok. Olyanokkal tud kapcsolódni, akik nem az esetei. Szégyen, amiatt, hogy ilyen. Mintha nem lenne kapaszkodó az életben. Nem vállalja az útját. Ez így könnyebb, de nem jó. Nem bízik magában. Ha beleáll, azonnal elbizonytalanodik.

ThetaFloating coaching ülés: „Lehetetlennek éreztem, hogy valaha változzon mindezt, de ez így tovább már elviselhetetlen volt. Mást akarok, és most már azt érzem, mást is fogok kapni az élettől. A kezelést követően azt éreztem, hogy új, egészen másfajta, szinte ismeretlen lendülettel tudok belevágni az életbe. Szinte szétszakadt már a szívem, a szégyentől. Láttam a folyamatban, hogy elfogadnak, hogy legbelül ott van bennem is a valódi elfogadás. Azt érzem, vége van a vergődésnek, vége az ellenállásnak, innen csak az élet van. Már nem kell tartanom a tarthatatlan! Ez vagyok Én! Ennyi elég. Köszönöm Neked!”

Téma: Hagyatéki vita. A szülő halálát követően egyet nem értés, elutasítás, becsapás, kijátszás, manipuláció, megvezetés, játszmázás. Cél: a megfelelő egyezség kialakítása.

ThetaHealing konzultáció: “Kedves Ildi! Az egész kezelés könnyed hangulatú, mégis komoly volt. Végig nagyon jól éreztem magam, nem feszélyezett semmi. Nagyon tetszettek az asszociációs kártyák, hihetetlen miket hoznak felszínre. Sajnálom, hogy nem előbb írtam le. A mai alkalommal nagyon jó érzés volt leírni a támogatókat, a mit gondolnak rólam… Így nagyon könnyen bele tudtam engedni magam a történetbe. Valóban érdemes összeszedni, hogy kitől mire várhatsz, számíthatsz akár pozitív, akár negatív értelemben. Nem szeretek írni, de ez kifejezetten jól esett.  Az ásások viszont nagyon nehezen mentek. Nem nem akartam mondani trivialitásokat, hanem egyszerűen nem tudtam mit mondani sokszor. Tudom, hogy ilyenkor az ember saját maga előtt is “titkolja”, hogy mi van a dolgok mögött. Nagyon nehéz volt megnyitni a csatornákat. Nyilván ezt sokan leírják Neked, de valóban fura az, hogy az ember kialakít egy életformát, amiben van sok megalkuvás, kompromisszum, elfogadás stb. (besöprés a szőnyeg alá). Ha végiggondoljuk ezek az alaphelyzetek kemény falakat állítanak, amikor a rendszerbe valami belezavar és változnak az alapok. Az ember nem tudja maga átgondolni, hogy mi is van. Ásás közben sok minden megvilágosodik, de ahogy kiemelted, hogy az általam elmondottakat hogyan kell súlyozni, akkor értettem meg sok dolgot. Valóban az ember egész életét megmozgatja egy ilyen hagyatéki történet. Minden régi és jelenlegi helyzet teret akar magának, ahogyan az emberben is. Nehéz volt megélni ezt a szituációt. A betöltések sokat segítettek visszatalálni önmagamhoz, az egyensúlyomhoz. A kártyák pedig nagyon jól feloldják ezt a feszültséget a játékosságuk miatt. Ugyanakkor nagyon komoly is a kártya. Gondolkodtató, de izgalmas feladat egy pozitív felszólító mondat megalkotása egy kép és a saját élettörténeted alapján. Tetszett. 🙂 Összességében sokkal könnyedebben érzem magam, mindenképpen nagyon pozitív kezelés volt. Köszönöm!:) Tényleg köszönök mindent, nagy segítség nekem!” 🙂 Kata

Téma: Nincs inspirációja. Bizonytalan. Képtelen fogadni a klienseit, nincs bevétele, nem tud megújulni. Unalmassá válik magának.

ThetaFloating coaching ülés: “Kedves Ildikó, Szeretném először is megköszönni a támogatásod, amivel segítettél bele mennem ennyi “nem igazán megengedhető és kellemetlen érzésbe” amelyeket ha bevallok, ha nem, az enyémek. Megengedni őket azonban nem igazán szoktam csak úgy csendesen, magamban. Néha viszont nem bírom tovább, és előtörnek akkor én is tombolok velük együtt. A mai közös munkánkban azt a rengeteg kettősséget, elbizonytalanodást, tehetetlenséget köszönöm, hogy segítettél megengedni önmagam számára, és tovább lépni. Megérkezni ide ahol én vagyok, aki én vagyok. A lelkem érkezett meg a testembe, és végre egységben vagyok. Hálásan köszönöm!” Anna

Téma: Nem tud az életén változtatni. Nincs pénze, albérletben él az egyik gyerekével és az unokáival. Nem tud dolgozni, mert az unokákkal van. A gyermekével rossz a kapcsolata. Nem tudja érvényesíteni az akaratát. Fogalma sincs, mit tegyen az életével.

Egyéni  Rebirthing-Újjászületés: “Kedves Ildikó! Köszönöm szépen a segítségedet. Képzeld el, hogy két napig remegtem és iszonyatosan gyenge voltam. A testem reagált. Lelkileg hol könnyűnek, hol nehéznek éreztem magamat. Sok emlék jött elő a gyerekkoromból. De igazából letaglózott, hogy az agyam tudta, hogy tudtam, de érzelmileg nem tudtam mit kezdeni anyum lelkiállapotával és korábban nem találtam az összefüggést az én nagy szomorúságommal. Ezt más módszerrel nem lehetett oldani, mindig csak toporogtam a fogantatás pillanatánál. Látom mennyire eltemettem mindent magamba, azt gondolván, ha elengedem, nem jönnek vissza. Pedig a hüllőagyam sejtetni engedte, hogy csak eldugtam a dolgokat, elintézetlenül. Nem találtam tükröt, mindig magányos voltam, miközben emberek százaival volt kapcsolatom. Talán sohasem voltam elég tudatos gondolkodású, hogy helyre tudtam volna tenni a dolgokat vagy legalább felszínre hozni, megfogalmazni. Nagyon hálás vagyok Neked a segítségért. Talán még lesz egy kis életem az életben. Szeretettel ölellek: Boglárka”

Téma:  Úgy érzi, mindenki hazudok neki a környezetében. Ez csalódás másokban és magában is. Reménytelenség. Olyan, mintha élve nyúznák. Kinek higgyen? Kinek hihet?

ThetaFloating coaching ülés: “Szeretném megköszönni, hogy legutóbb dolgoztál velem Ildikó abban a nagyon zaklatott állapotban, amikor nem volt bennem más csak harag, tehetetlenség és végtelen szomorúság. Köszönöm, hogy olyan türelmes voltál velem. Nekem nehéz szembenéznem a haragommal, agressziómmal, de most sikerült és az az elengedő technika, amit használtál zseniális. Köszönöm azt a nyugalmat, amit belül érzek most, ahova segítettél eljutni!” Viki

Téma: Egzisztenciális létbizonytalanságot érez, erős szorongással, éjjel erre ébred. Legszívesebben elbújna, láthatatlanná válna.  Vannak megbízhatatlan ügyfelei,  bejelentkeznek furcsa emberek. Félelem, hogy elkezd ragaszkodni a meglévő ügyfeleihez.  Üres a jövő hete, a bejelentkező füzete.

ThetaFloating coaching ülés: „Az egyik mély tanítása a folyamatnak az volt, amikor a kiindulási képünk, melyben mélyen benne éreztem magam egy gyors váltással egy falon lógó festménnyé vált, mely előtt két személy állt. Majd az ottani tartalom kibontása után ismét visszatért a nézőpont a képbe, ismét jelenlétemmel az abban megindult folyamatnak. Különleges élmény volt ezeknek a váltásoknak a megélése, mennyire mélyen tudják a nézőpontok (talán későbbi megértési folyamatom része volt ez) a minták feloldásába kalauzolni a gyógyulásom folyamatát. Nagyon fontos felismerése volt a folyamatnak az, hogy egymással ellentétes érzelmek pontosan milyen testi tüneteket okoznak rendszeresen bennem. A kibontott érzelem minta a sajnálat és segíteni akarás  kontra harag  a saját erőforrások kimerülése miatt.  Ebben a gyomor területe érintett, és maga az  evési szokások. A folyamat katarzisa annak a belső fény sugárzásának felvillanása, mely nem lehet más, mint az önvaló, a lélek fénye maga. A folyamatot nyugodt alvás és egyensúly érzése követte. Ez volt negyedik közös ülésünk. További megfigyelésem az, hogy a “rossz” hírek nem okoznak olyan hosszú ideig tartó kétségbeesést, szorongást. Elindult az adósságok csökkenése, a pénzügyi sebek gyógyulása.  Úgy érzem, könnyebben találom meg a kétségbeesésből a visszautat az egyensúly visszaállításába, és a megoldások keresésére igyekszem irányítani a figyelmem. Köszönöm Ildikó!” Réka

Téma:  Szeretne még egy gyermeket, egy gyermek kevés. Mi lenne, ha meghalna a gyermeke, ha történne valami szörnyűség? Szeretne közös gyermeket a jelenlegi párjával. Nála elkezdődött a menopauza, az orvosok szerint lehetséges a szülés. Most itt a döntés, akarja vajon? Sürgetés van.

ThetaFloating coaching ülés: “Jónéhány éve keresek, és találok eszközöket ahhoz, hogy nem tudatos gátjaimat legyőzhessem, magamhoz közelebb kerüljek, és fel tudjak töltődni. Szakmám stresszel jár, kihívásokkal teli, nagy többségében konfliktusokkal tűzdelt, éppen azokról, és azok megoldásáról Szól. A módszerről: Képet kaptam, amely egy több ember életét veszélyeztető háborús jelenet volt (sose láttam ilyet korábban képernyőn). Ildikó alig magyarázott erről a helyzetről, 1-2 mondatban beszélt róla csak, számomra azonnal megelevenedett.  A helyzetből adódó érzések félelmek finoman, lágyan, komoly megrázkódtatás nélkül, és  egyértelműen megfogalmazhatóan kerültek elém, melyet könnyen ki tudtam fejezni – elmondani.  Néha egy-egy gondolat (“csatajelenet”) többfelé elágazott – de mindig visszataláltunk, és nem maradt megválaszolatlan kérdés. A módszer lényege, különlegessége – több máshoz képest – számomra abból adódott, hogy végig könnyed volt, külön keretek nélkül tudtam beszélni, kötöttség érzése, terhe nélkül (nem éreztem sematikusságot, túlzó szabályosságot) gördülékenyen követték egymást az események – az idő megterhelés nélkül, észrevétlenül telt.  Nem tudom mitől, de a megoldás, feloldás is szépen, simán, és egyértelműen jött. Ildikóra bíztam magam, és bármikor ezt teszem, helyesen teszem. Számomra nagyon kényelmes volt, és kisimulva, hiányérzet nélkül fejeztem be a folyamatot. Másik képpel élve: Masszázs és masszás között is van különbség. ez a masszás könnyed, lágy, és bár szeretem a svéd masszázst, bizony bevallható, hogy ez is nagyon jó, és nagyon jól esett. Feltöltött.” Imre

Téma: Gyermeket szeretnék, de a jelenlegi párommal vége a kapcsolatunknak. Kitől legyen gyerekem? Várom a megmentőt.

ThetaHealing konzultáció: “Az igazság szabaddá tesz. Az igazság, az őszinteség saját magunkhoz szabaddá tesz. Miután felismerted, elfogadtad, bele merted magad engedni. Miután átjárhatta az egész lényedet. 
Na ekkor jön el a pillanat, amikor változtatni tudunk magunkon, az érzéseinken, a félelmeinken, hogy az igazság azt illetően, hogy kik vagyunk, már más legyen. 
Van, amikor ez csak segítséggel megy. Mert óvjuk magunkat, túlélni muszáj. A túléléshez pedig stratégiákat fejlesztünk ki. Ezeket alkalmazva szépen ki tudjuk kerülni a fájó pontokat. Azokat, amelyek mint a kátyúk, megnehezítik az utunkat. Sokáig inkább elszlalomozunk a kátyúk között, minthogy feltépjük a sebeket. Már úgyis olyan jól ismerjük a gödrök helyét, melyek néhol tankcsapda nagyságúak, hogy álmunkból felkeltve félkómásan, hunyt szemmel is elkóválygunk közöttük a beleesés veszélye nélkül. És azt állítjuk, nincsenek is gödrök, mi egyszerűen ilyen kacskaringósan szeretünk menni… 
És jön néhány jól feltett kérdés. Hopp, a gödrök előtűnnek. Igen, igen, igazából tudtam, hogy itt vannak… 
Kérdések, képek, érzések átélése, és elkezdődik a kátyúzás. A folyamat, az áramlás, a változás magával ragad. Már nem kátyúzás van. Hanem újraaszfaltozás.
Ezt adja nekem az egyéni ülés.
Ma újabb rejtegetett gondolatmintákra, érzelmekre derült fény. Volt szemellenzős játék, látásgátlók önkéntes eltávolítása, veszély, fenyegetettség, félelem, meneküléskényszer. Lett béke, végtelen öröm, amikor minden sejt minden atomja fickándozik a boldogságtól az egész világ összes atomjával együtt táncolva. Most azt éreztem, a levegő tart meg. Aztán az ülés után visszamentem ehhez az érzéshez, és rájöttem, igazából nem a levegő tartott meg a bársonyos, finom melegével. Hanem az egész világmindenség….
Köszönöm Ildikó!”
Edina

Téma: Elköteleződés. Vágy: egyenrangú párkapcsolat, gyerek, hogy merje beleengedni magát, hogy ne féljen a sérülésektől. Szeretné, ha oldódna benne, hogy állandóan védenie kell magát.

ThetaHealing konzultáció: „Az ülés számomra nagyon biztonságos volt. Könnyednek éreztem az utat a hitrendszereim felkutatásához, és a kicserélésük egy mély belső felismerésen alapult. Még így 2 nappal később is élénken él bennem a vadász, aki koncentrál, célra tart, eggyé válik a természettel, a társával, a pillanattal. A folyamatok közben megértettem valamit, bár most hogy elgondolkozom azon, hogyan lett abból az emberből, aki mag volt számomra a finom meggyes rétesben a rétes odatartozó része, nem tudom megmondani. Mi történt, hogyhogy nem zavart már. Érdekes. És jó érzés.  Felszabadító, hogy tudtam emberhez kapcsolódni, hiszen már egy ideje küzdöttem azzal, hogy ufó vagyok emberek között.  Az érzelmek kiárasztása néha nehéz volt. Az érzelem hirtelen csak egy üres szó lett, amit nem lehet kiárasztani. Ilyenkor visszamentem gondolatban magához a szituációhoz, amelyben az adott érzés, fogalom jelen volt, és azt árasztottam ki.  Könnyed, játékos, varázslatos volt a kezelés, biztonságban éreztem magam. Volt egy pillanat, amikor szétáradt bennem a hála, hogy jó kezekben vagyok. Köszönöm.” Kati

Téma: Melldaganat  volt, műtét után lábadozás. A férje alkoholista. Hogyan reagált a feleség? Hárpiaként. Bedobozolta a problémát.  A férj tesz erőfeszítéseket, de a feleség most nem rendelkezik elég érzelmi tartalékkal. Patthelyzet van. Fáj a melle. Félelmetes, ha ez kiújul. Lesz-e mersze új életet kezdeni? Fontos érzelmi tartalékok vannak a kapcsolatukban. Mi lesz?

ThetaHealing konzultáció: “Érdekes tapasztalatom volt a múltkori közös munkánk után. Többször felrémlett az a kép, amikor valakit láttam egy hajón eltávolodni. Úgy feltételeztem, hogy párom az. Már akkor meglepett, hogy mi keltett bennem félelmet. Pénteken a terápián tudtam kimondani, hogy attól féltem, hogy az jön ki a képből, hogy el kell válnom. Ahogy kimondtam, rögtön tudtam, hogy ez társfüggőség. Tudom hogy a szenvedélybetegek párkapcsolatában ez jellemzően kialakul, de több oknál fogva úgy gondoltam, hogy ez nálunk nincs így. Megrázó élmény volt. Most egészen kézzelfoghatóan tapasztaltam meg, hogy a Théta közben valóban elhárulnak a gátak, feloldódnak a felesleges kötések. És azt is jól látom most, hogy milyen remekül egészíti ki egymást a terápiás beszélgetés, a Théta és a kontemplatív ima. Más kevésbé látványos változás is történik, ezt apróbb, de fontos dolgokon tudom lemérni: pl. egészen jól tűrőm a várakozást a különböző vizsgálatokra.” Szeretettel: Dóra

Téma: Emésztési problémák, folyamatos felfúvódás

ThetaHealing konzultáció: “Gondoltam visszajelzek, egy kicsit Neked…  Nagyon jó napom volt, és jól vagyok.  Megkockáztatom, életemben soha ilyen jól még nem éreztem magam…  Nem értem, nincs oka, CSAK. Azt hiszem, ez lehet az, amiről az okosságok írják, hogy amikor magad, csak te egyedül jól, kiteljesedetten érzed magad. A létezés puszta öröméért. Elfogadom, nagyon örülök neki, és élvezem.  Csak olyasmit csináltam, ami kedvemre való, semmi munka, inkább örömgyűjtés, szórakozás. Piac, virágültetés, beszélgetés, találkozás kedvenc tanítványokkal, barátnővel,  itthon mosás, takarítás (=Élet!, egyébként ezt nagyon szeretem) és FŐZTEM! nagyon rég nem gondoskodtam így magamról, nyilván az emésztési tüneteimnek ez is oka… És csak olyat, ami gluténmentes, kedvemre való, finom.  Valami változott, valami úgy alapból sokkal fényesebb lett, és ez jó. Nagyon köszönöm  a közreműködésedet! És nyugalom van bennem, az az érzés, hogy tudom, hogy minden, ami az enyém, megérkezik az életembe, és megkapom. Pont akkor, amikor a lehető legjobb. Sőt, ott VAN.  Valami összeállt, valami történt. Egy olyan nagy, átfogó. Pár hete jöttem rá: életemben négyszer (kétszer a házasságom előtt és kétszer utána) abszolút kiugrottam nagyon ígéretesnek induló, olyan igazi férfi, nagy szerelem kapcsolatból. Sőt, inkább azt mondom: szabotáltam, nem mertem bevállalni. És én, az én döntésem és reakcióim alapján. Hát erre még szeretnék dolgozni Veled. Nagyon nagyon veszélyes volt… Jó, mi? 😉  Majd jelentkezem. Köszönök mindent, és jó hétvégét.  Ölelés, szeretet feléd!” Rita

Téma: Felmondott a munkahelyén, hogy önálló utat járjon, még tart a felmondási idő. Úgy érzi, kiszalad az erő a testéből, elájul. 2 hete nem tudja végigaludni az éjszakákat.

ThetaFloating coaching ülés: „Izgalmas volt az új módszer kipróbálása, hogy indulásként egy képen fogunk dolgozni, melynek váltásait kell figyelni. A kezelés könnyed, a megélt és átélt képváltások ellenére dráma és  trauma mentes volt. A  módszer újdonsága az, hogy a megfogalmazott minták, gondolok mögött álló érzelmi töltetek könnyedén kerülnek felszínre. Bár első alkalommal furcsa volt, hogy negatív tartalmakat is kiárasztok…, hogy egyáltalán szabad ilyesmit kiáramoltatni magamból.., aztán megértettem, hogy ez egy olyan energia, amit enélkül is kiárad belőlem, legfeljebb nem voltam tudatos a jelenlétére. Újdonság volt a kezelésben az, hogy a negatív megélt meglátott mintázatok szinte “önmagunktól” kezdenek átalakulni és ezzel együtt a kiindulási képen újabb és újabb átalakulásokat hozni. A folyamat másnapján mintha egy teljesen másik munkahelyre érkeztem be. Elmúlt a szorongásom, és a kollégáim hozzáállása, és az én jelenlétem és hozzáállásom is barátságos, a problémák esetén megoldást kereső volt. A folyamat záró képéhez és érzéséhez még most is visszatérek… jó érezni, ahogyan egy térről, mely házakkal körbevett, és melyről azt hittem ennyi az egész világ, kilépve feltárulkoznak a utcák, újabb terek, és újabb lehetőségek. Számomra nagyon fontos, hogy folyamat zárása egy zsigerekig átélt “útravaló” legyen. A kezelés hatása azonnal jelentkezik az életemben!! Ja, és azóta tudok aludni!!!” Timi

Téma: Őrült fárasztó, stresszes munka. Jól fizető munkahely, ami beszippantja, felőrli, a túlmunkák elveszik az idejét. Csinálja, mert ez a kötelessége, nincs idő arra, amit szeretne. Ésszel vagy szívvel élni?

ThetaHealing konzultáció:  “Az ülés alatt végig biztonságban éreztem magam. A segítő kérdések vittek egyre mélyebbre a saját érzéseimben, a terapeuta nem befolyásolt, felőle végig támogatást éreztem. A kezelés során felvillanó képekre, jelenetekre és érzésekre rá tudtam hangolódni, védettségben éreztem magamat. Ráismertem a képek alapján az életem különböző területein párhuzamosan megjelenő érzésekre, az ezekkel kapcsolatos hitrendszerre, és döbbenettel láttam a következményét. Felszabadító volt látni a kiutat és a lehetséges megoldást is a helyzetre. Nagyon élveztem! Köszönöm!” Évi

Téma: Gyermekvállalás 39 évesen. Lehetséges?

ThetaFloating coaching ülés: „Már sajnálom, hogy nem azon melegében írtam meg az élményeimet az ülés után. Nem gondoltam, hogy a gyerekvállalás témaköre még ennyire nincs megdolgozva bennem. Olyan reménytelenséget éreztem, amiből nincs kiút. Egy olyan szomorúságot is megéltem, amit Csokonai fogalmazott meg hitelesen: ” Nékem már a rét hímetlen, a mező kisűlt, a zengő liget kietlen, a nap éjre dűlt.”Ezeket a sorokat mormoltam magamban gondolatban. Az ülés közben a kavargó érzések fogalmazódtak szavakká, mondatokká, majd dupla erejű átélés után elillantak. Olyan érzések, amiket sosem emeltem a tudatom szintjére, és ha meg is tettem volna, vajon mihez kezdtem volna az információval? De az ülés alatt hihetetlen érzések áramlottak oda-vissza. És amikor azt éreztem, feladom, megtartott valami, a Föld. Először csak tartott. Mint egy meleg, biztonságos kuckó, ahol a halálos sebesültek talpra állhatnak. Éltetett. Táplált. Védett. Gyógyított.  Néha elmélázok, hogy most is fáradtságot érzek-e, ha a gyerekvállalásra gondolok. Erőt érzek magamban. Nagyon köszönöm ezeket a foglalkozásokat. Érzem, gyógyul bennem, aminek gyógyulnia kell.”   Bori

Téma: Félelem, szorongás a vallásos közegben. A fejében szeretne templomi esküvőt, de a lelke mélyén nem. Nézte az embereket a templomban, és azt érezte, ez egy hazug világ. Mi a baj? Feszültség keletkezik benne, ami a szívébe szorult. Van ellenérzése, hogy a gyerek katolikus iskolába jár.

ThetaHealing konzultáció:  „Először is köszönöm szépen azt a biztonságos, és elfogadó légkört, amiben mindig is érzem magam a veled való között munka során Ildikó 🙂 Most sem volt ez máshogy:) . Néha egy félelem akkora bennünk, hogy attól nem fordulunk vissza, és ettől belecsúszunk helyzetekbe, és néha könnyebb magunktól eltávolodni mint szembenézni egy egy tettünkkel. Könnyű ítélkezni. Milyen megbocsátani magunknak? Mindig úgy érzem, hatalmas íveket járunk be egy-egy ülés során, amiben hihetetlen mennyiségű tapasztalás, érzés, magunkévá tett hiedelem mutatja meg magát. Láthatóvá válnak különböző nézőpontok, amikből mélyebb megértés születik bennem. Alábbhagy a vádaskodás, megítélés iránti vágyam.  Néha olyan mintha különböző dimenziókat járnék be, pedig lehet ezek nem is dimenziók, nem tudom, ugyanakkor azt érzem, hogy hatalmas utat járok be ilyenkor. Néha el is fáradok a végére, de megéri. Csendben emésztem a látottakat, és újra és újra lejátszom, ami történt, amit megértettem. Feloldódik minden, bennem.  Köszönöm és hálás vagyok.”  

Nia

Téma: Fájdalmas, görcsös menstruáció. Megváltozhat ez?

Ásás workshop:  “Ridol, Algopyrin, Nospa, Cataflam, Felctor – egymás után végig kísértek néhány évet az életemben. Az étrendem nélkülözhetetlen részei voltak, a megmentőim. Legalábbis abban a néhány napban havonta, amikor menstruáltam. Talán az a rövidke időszak volt jobb, amikor fogamzásgátlót szedtem, bár akkor meg olyan migrénem volt, hogy a dublőrjeiket kellett bevetnem. Kiszámoltam, Úristen, 25 éve gyógyszerezem magam… Elég volt. Nem akarok görcsöket, Niagara- vízesés típusú vérzést, sok napig tartó macerát. Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak című könyvében olvastam, hogy a környezetükkel teljes harmóniában élő ausztrál bennszülöttek havonta egy teáskanálnyi mennyiséget menstruálnak, teljesen fájdalommentesen. A harmóniámból a környezetem által kibillenthető vagyok, és néha én is megpróbálom kikergetni saját magamat a világból.  Még van hová világosodnom, fejlődnöm, lenyugodnom, úgyhogy kiegyezek 2-3 nap kényelmes mennyiségű görcsmentes vérzéssel. Nem kevesebbel, mint ezzel a célkitűzéssel indultam el a gyógyító napra Boros Ildikóhoz a Borostyán Önfejlesztő Műhelybe. Ilyen rendezvényen még nem vettem részt, azt azonban már megtapasztaltam, hogy a Theta Healinggel csak nyerek. Nincs vesztenivalóm. Maximum míg el nem kezdek klimaxolni úgy 80 éves koromban 😊, addig gyógyszerezem magam. Családias légkör, együtt dolgoztunk a megoldandó feladatunkon, meglátások, felismerések. Ástunk egymásnak, kerestük a gyökérproblémát, kihúztuk, betöltöttük, amit kellett, a végén sokkal jobban voltam. De mindannyian tudjuk, mi a puding próbája… Erre várnom kellett néhány hetet. Késett egy napot. Aztán megérkezett. Kis görcs. Olyan figyelmeztető jellegű, ami eddig azt üzente: – Fuss! Fuss! Vedd be a gyógyszert!  – Nem hallgatok rá. Csak szépen csendben ezzel a pici görccsel elmenstruálgatok. Mintha éjjel fájt volna kicsit a hasam, ez ugrik be reggel. De nem keltem fel a görcsökre, nem ittam az éjszaka közepén Flectort, és nem hánykolódtam hétrét görnyedve takarót markolva lepedőt gyűrve, mire végre hat a fájdalomcsillapító. Mert be sem kellett vennem 😊 Juhuuu, szabadság!!! Alig hiszem el… Köszönöm…Hálás vagyok….”   Gréta

Téma: Belevágni egy önálló vállalkozásba. De hogy kezdje el. Képes vagy rá vajon?

Egyéni coaching: “Kedves Ildikó! Többször mondtad, hogy küldjem el a bemutatkozó soraimat, a … oldalra. Olyan végtelenül jó érzés, és megnyugtató, hogy KÉSZ vagyok erre. Tele vagyok várakozással és örömmel, hogy az új életem elkezdődött, hogy megengedtem magamnak, hogy végre elkezdődjön. Köszönöm. Mély szeretettel és hálával,” Zoli

Téma: Melldaganat, műtét után felgyógyulás. Villámcsapás szerű idegfájdalom jelentkezik a hónaljban. A párja újra iszik. Úgy érzi ugyanoda értek, ahonnan indultak. “Az én állapotom függvénye a férjem alkoholfogyasztása.  Az én boldogságom attól függ, hogy a párom iszik vagy nem.” Félelem, reménytelenség, elkeseredettség. Kudarc. Újra daganatot indíthat el a mellemben.

ThetaHealing konzultáció: “Drága Ildikó!  Még mielőtt küldeném neked a megígért feladatokat, muszáj leírnom, hogy nagyon jól csinálod a segítő munkát!  Ezt nem udvariasságképpen írom neked, hanem mert komolyan így gondolom, így érzem.  Huszon éve vagyok a segítő munkában. Sok tapasztalatom van, akár „felhasználói oldalról”, akár kollegiális oldalról. Nehéz pontosan megfogalmazni mitől is jó egy segítő. A kedves, empatikus személyiséged mellett nagy érték benned, hogy jól tartod a beszélgetés fonalát, tartasz érzelmileg is. Olvastam a Théta könyvben, hogy a gyógyítást nem a segítő csinálja, hanem felülről, a hetedik síkról jön. Ettől azért még nem lesz egyszerűbb a segítő folyamat. A családterápia, a családsegítőtől szociális munka nem mond ilyeneket magáról, de minden tapasztalt segítő ugyanezt éli meg: Nem én segítek, hanem csak általam történik meg valami.  Te nagyon tiszta vezető vagy!” 

Zita

Téma: Munkahely-váltás, fáradtsággal, kimerültséggel. Mi legyen? Mit válasszon? Hogyan csinálja végig?

Egyéni Rebirthing-Újjászületés: „Az ülés egyik legerősebb és legmélyebb pontja volt a halál és az újjászületés folyamata, majd az új munkahelyemre áthozott fókusszal a  saját alkalmatlanságom fogadása, csalódást okoztam másoknak, nem tudtam tartani a szavamat, és abból jövő szégyen érzésének fogadása. Megbocsájtani magamnak úgy, hogy nem tudok megbocsájtani magamnak. A folyamatok új tapasztalása az, hogy a legmélyebb mélypontok az abból érkező érzések kiáramlása után mintha azonnal polarizálódnának az energiák. Semmit sem kell akarnom. Semmit nem kell meghallanom, látnom, megfogalmaznom. Emiatt könnyed, elvárások nélküli a folyamat. Ez az én személyiségemnek  biztonságot és nyitottságot hoz. Meg merek és tudok nyílni. Mert nem KELL semmit tudnom. Nagyon fontos új tapasztalásom, hogy megfogalmazott pozitív minta nem csupán egy pozitív tartalmú megerősítő mondat, hanem ennek érzelmi töltete is zsigerekig megjelenik a képváltásokban. Még most is érzem és látom a záró képet, ahogyan a lehetőségek mint színes szalagok érkeznek ..csak lassan emelnem kell a kezem, és megragadnom…. Nagyon izgalmas, hogy a kiinduló kép hogyan változik spontán módon a perspektívák váltásával. A kép változásán és alakulásán dolgozva mindig van egy vezérszál, mintha egy fonalat fognék. Nekem ez hoz egy folyamatosan visszajelzést, egy fogódzkodót, irányt, és biztonságot.” Ivett

Téma: Emlődaganat, mellműtét után. Gyógyulni szeretne.

ThetaHealing konzultáció: “Kedves Ildikó! Nagyon köszönöm a keddi munkádat. Bár magáról a Thétáról keveset tudok, más módszerekből ismerős elemeket fedeztem fel. Ezeket a hasonlóságokat szeretem, mert az a meggyőződésem, hogy erősítik egymást, hiszen a működő, használható elemeket ”találjuk fel” újra-meg újra. A feltett kérdésre is rámosolyogtam először, hiszen a családterápiában, gyakran használunk ilyen kérdéseket. Később azonban nem hagyott nyugodni ami, már tapasztalatból tudom azt jelenti, hogy dolgoznom kell még rajta. Persze ezt már ott is éreztem, hogy kevés lesz egy alkalom. „Mi lenne, vagy mi lehetne a legrosszabb akkor, ha túlélem ezt a betegséget?” Még forgatom magamban a kérdést, eddig is több minden merült fel bennem, de még talán fog is. Írd meg kérlek, hogyan tudunk tovább dolgozni. Mik a lehetőségek és a keretek. Az elmúlt két hétben kezdtek valóra válni azok a titkos félelmek, amire ez a kérdés irányult. Azt látom, hogy a körülöttem lévő világot nem tudom megváltoztatni, így csak magamon dolgozhatok. Az elég félelmetes számomra, hogy a férjem alkoholfogyasztásának legyen kitéve a hangulatom, lelkiállapotom sőt talán az egészségem is. Mivel a múlt héten épp ezt tapasztaltam meg, ezért eléggé krízises hangulatban voltam. ” 

Teri

Téma: Munkahelyi túlterheltség, halmozott problémák több csoporttal, rengeteg vezetői feladat, hasfájás. 

Kiégés coaching: “Meglepetten észleltem, hogy nagyon izgulok az ülés előtt. Az elején elfogyott a levegőm, alig tudtam végigmondani a bevezető gondolataim. Úgy érzetem, mint amikor korábban vizsgáztam, ahol sokszor elfogyott így a levegőm, elerőtlenedtem. Rengeteg megfelelés. Azt éreztem, az is elég lenne, ha kipanaszkodhatnám magam. Az ülés első felében nem tudtam belemenni semmilyen nehéz érzésben. Érzékeltem mennyien állnak velem szemben, holott én csak együttműködést szeretnék. Az utolsó harmadban annyira feloldódott az ellenállásom, hogy észrevétlenül engedtem magam a folyamatba. Ahogy nehéz problémához értünk elkezdett fájni a hasam, ezen mindig meglepődtem, ránéztünk egy másik oldalról a témára. Nórika

Téma: Durva hangulatingadozások. Képtelen kontrollálni a hangulatát, a kilengések nehezen elviselhetők.

Egyéni Rebirthing-Újjászületés: ” Kiindulási pont: Van, amikor teljesen egyben vagyok, önmagammal, majd valamiért ez egy pillanat alatt megváltozik. Elönt a nihil. Tök fölösleges élni. Mindig egyedül maradok. Sose lesz társam, sose lesz gyerekem. Borzasztó volt látnom, hogy mennyire nem figyelek önmagamra. Utáltam magam. Mélyen. Aztán éreztem, ahogy felmelegednek valahogyan belülről a szerveim, s mintha újra érezném, hogy élnek. Egyfajta újjászületés. Önmagam látom átölelve. Már nem bújhatok vissza. A köldökzsinór még itt van, de az is eltűnik. Mi van bennem? Elindulás. Kíváncsiság.” Andrea

Téma: Útkeresés munkában. Merre menjen? Van-e út számára? 

ThetaHealing konzultáció:  “Nagyon hálás vagyok Neked, hogy így bevezettél ebbe a világba, és megerősítetted bennem pozitív élménnyel, amit egyébként is éreztem, mikor először hallottam a thétáról, meg a könyvekből átjött, hogy úgy összeáll minden. Köszönöm.” Gabi