BOROSTYÁN ÖNFEJLESZTŐ MŰHELY

ThetaFloating coaching ülés

 

Milyen a ThetaFloating coaching ülés?

A folyamatban belső képek támogatásával figyeljük, hogy a megfogalmazott korlát, akadály milyen érzést kelt bennünk. Elég befelé, önmagunkra figyelni, azaz milyen érzés az adott pillanatban lenni. Egy tünet mélyén elhelyezkedő érzelmeket figyelünk.

A konfliktusos kép a helyzet szimbolikus esszenciáját adja. Az ún. szimbolikus képbe könnyebb beleéreznünk, mint a minket bezáró, megérintő nehézségbe.

A folyamatban elég a figyelmed arra irányítani ami VAN. Nem ami volt, nem a múltra figyelni, nem ami lesz, nem a jövőre. Elég CSAK a jelenre figyelni.

Csak arra figyelni, hogyan válunk eggyé azzal, ami MOST VAN, amit most épp látunk, észlelünk.

Elég, csak a jelenlévő érzéseinkre figyelni, arra ami megjelenik, ami felbukkan. Nem kell keresni az okát, nem kell címkézni, hogy ami felbukkan jó vagy rossz, pozitív vagy negatív. 

Majd annyi a dolgunk, hogy megmozdítsuk az épp megfigyelt érzelmeket. Képzeljük el úgy mint a víz vagy egy felhő, ami kiáramlik. Nem fojtjuk el, nem küzdünk ellene, nem zárjuk el, nem tagadjuk meg, nem utasítjuk el! Csak figyeljük, és beleárasztjuk abba, ami korlátoz, ami megfélemlít.

Majd figyeljük mi történik, mi változik.

Ha nem küzdünk a sebezhetőség ellen, már nem olyan zavarnak fogjuk megélni, ami ellen folyamatosan védekezni kell. Akaratlanul kezdünk el kiegyensúlyozódni, harmonikusabbnak érezzük magunkat, az elfogadás akarat nélkül létrejön. Bennünk.

Milyen hatása van az életedre?

A figyelmünk a gondolkodás helyett önmagunk érzékelésére terelődik. Ahogyan figyelünk a szimbolikus képre, önkéntelenül kimozdulunk az elakadásból.

Eggyé válunk azzal, ami most foglalkoztat.

Látjuk saját sebezhetőségünk. Megtanulunk elfogadást kialakítani azzal, ami ebben a pillanatban van, akkor is, ha az kellemetlen.

A valóság elfogadása átalakítja a közérzetünk, megszűnik a korábbi behatároltság, összekapcsolódást, önbizalmat élünk meg.

Megváltozik az eddig megszokott probléma megoldó stratégia. Kiszakadunk a fájdalmas tapasztalásokkal való azonosulásból. Más perspektívából nézünk önmagunkra.

A folyamatban rálátunk a mozgatórugókra, az indítékokra. Feloldódik a jégpáncél.  Feloldódik a mentális ellenállás, megszűnik az akadályozottság, a megtámadottság, az örökös veszteségek, a semmibevétel, a szétszakítottság, az elutasítottság.

Mi élünk meg? Összhang, egység, ősbizalom.

a

Bejelentkezés

Időpontok:  Egyéni konzultációk hétközben kedden, szerdán és csütörtökön, személyesen és skype-on.

A ThetaFloating ülés helyszíne:  BOROSTYÁN ÖNFEJLESZTŐ MŰHELY –  1135 Budapest,  Hun utca 3.

Időtartama:   1,5 óra

A ThetaFloating coaching ülés díja:   15.000,-Ft

Kedvezmény: ThetaFloating tanfolyamot végzetteknek az egyéni konzultáció díja: 10.000,-Ft

Coach:  BOROS ILDIKÓ   ThetaFloating Mestercoach 

Telefon: +36 30 2105877

Skype: borosildi1


Visszajelzések

Téma: Gyermekvállalás 39 évesen. Úgy érzi, mintha  soha nem tudott volna ahhoz kapcsolódni, hogy gyermeke legyen. Mindig azt mondta magában: majd. Nincs itt az idő?

ThetaFloating coaching ülés: „Már sajnálom, hogy nem azon melegében írtam meg az élményeimet az ülés után. Nem gondoltam, hogy a gyerekvállalás témaköre még ennyire nincs megdolgozva bennem. Olyan reménytelenséget éreztem, amiből nincs kiút. Egy olyan szomorúságot is megéltem, amit Csokonai fogalmazott meg hitelesen: ” Nékem már a rét hímetlen, a mező kisűlt, a zengő liget kietlen, a nap éjre dűlt.”Ezeket a sorokat mormoltam magamban gondolatban.

Az ülés közben a kavargó érzések fogalmazódtak szavakká, mondatokká, majd dupla erejű átélés után elillantak. Olyan érzések, amiket sosem emeltem a tudatom szintjére, és ha meg is tettem volna, vajon mihez kezdtem volna az információval? De az ülés alatt hihetetlen érzések áramlottak oda-vissza.

És amikor azt éreztem, feladom, megtartott valami, a Föld. Először csak tartott. Mint egy meleg, biztonságos kuckó, ahol a halálos sebesültek talpra állhatnak. Éltetett. Táplált. Védett. Gyógyított. 

Néha elmélázok, hogy most is fáradtságot érzek-e, ha a gyerekvállalásra gondolok. Erőt érzek magamban.

Nagyon köszönöm ezeket a foglalkozásokat. Érzem, gyógyul bennem, aminek gyógyulnia kell.”  

Bori

Téma: Egzisztenciális létbizonytalanságot érez, erős szorongással, éjjel erre ébred. Legszívesebben elbújna, láthatatlanná válna.  Vannak megbízhatatlan ügyfelei,  bejelentkeznek furcsa emberek. Félelem, hogy elkezd ragaszkodni a meglévő ügyfeleihez.  Üres a jövő hete, a bejelentkező füzete.

ThetaFloating coaching ülés: „Az egyik mély tanítása a folyamatnak az volt, amikor a kiindulási képünk, melyben mélyen benne éreztem magam egy gyors váltással egy falon lógó festménnyé vált, mely előtt két személy állt. Majd az ottani tartalom kibontása után ismét visszatért a nézőpont a képbe, ismét jelenlétemmel az abban megindult folyamatnak. Különleges élmény volt ezeknek a váltásoknak a megélése, mennyire mélyen tudják a nézőpontok (talán későbbi megértési folyamatom része volt ez) a minták feloldásába kalauzolni a gyógyulásom folyamatát.

Nagyon fontos felismerése volt a folyamatnak az, hogy egymással ellentétes érzelmek pontosan milyen testi tüneteket okoznak rendszeresen bennem. A kibontott érzelem minta a sajnálat és segíteni akarás  kontra harag  a saját erőforrások kimerülése miatt.  Ebben a gyomor területe érintett, és maga az  evési szokások.

A folyamat katarzisa annak a belső fény sugárzásának felvillanása, mely nem lehet más, mint az önvaló, a lélek fénye maga.

A folyamatot nyugodt alvás és egyensúly érzése követte.

Ez volt negyedik közös ülésünk. További megfigyelésem az, hogy a “rossz” hírek nem okoznak olyan hosszú ideig tartó kétségbeesést, szorongást. Elindult az adósságok csökkenése, a pénzügyi sebek gyógyulása.  Úgy érzem, könnyebben találom meg a kétségbeesésből a visszautat az egyensúly visszaállításába, és a megoldások keresésére igyekszem irányítani a figyelmem.

Köszönöm Ildikó!”

Réka

Téma: Kapcsolatok. Olyanokkal tud kapcsolódni, akik nem az esetei. Szégyen, amiatt, hogy ilyen. Mintha nem lenne kapaszkodó az életben. Nem vállalja az útját. Ez így könnyebb, de nem jó. Nem bízik magában. Ha beleáll, azonnal elbizonytalanodik.

ThetaFloating coaching ülés: „Lehetetlennek éreztem, hogy valaha változzon mindezt, de ez így tovább már elviselhetetlen volt. Mást akarok, és most már azt érzem, mást is fogok kapni az élettől.

A kezelést követően azt éreztem, hogy új, egészen másfajta, szinte ismeretlen lendülettel tudok belevágni az életbe. Szinte szétszakadt már a szívem, a szégyentől.

Láttam a folyamatban, hogy elfogadnak, hogy legbelül ott van bennem is a valódi elfogadás. Azt érzem, vége van a vergődésnek, vége az ellenállásnak, innen csak az élet van.

Már nem kell tartanom a tarthatatlan!

Ez vagyok Én! Ennyi elég.

Köszönöm Neked!”

Téma: Nincs inspirációja. Bizonytalan. Nem tud órát tartani, nincs bevétele, nem tud megújulni. Unalmassá válik magának.

ThetaFloating coaching ülés:

“Kedves Ildikó,

Szeretném először is megköszönni a támogatásod, amivel segítettél bele mennem ennyi “nem igazán megengedhető és kellemetlen érzésbe” amelyeket ha bevallok, ha nem, az enyémek. Megengedni őket azonban nem igazán szoktam csak úgy csendesen, magamban. Néha viszont nem bírom tovább, és előtörnek akkor én is tombolok velük együtt.

A mai közös munkánkban azt a rengeteg kettősséget, elbizonytalanodást, tehetetlenséget köszönöm, hogy segítettél megengedni önmagam számára, és tovább lépni.

Megérkezni ide ahol én vagyok, aki én vagyok.

A lelkem érkezett meg a testembe, és végre egységben vagyok.

Hálásan köszönöm!”

Anna

Téma:  Úgy érzi, mindenki hazudok neki a környezetében. Ez csalódás másokban és magában is. Reménytelenség. Olyan, mintha élve nyúznák. Kinek higgyen? Kinek hihet?

ThetaFloating coaching ülés: “Szeretném megköszönni, hogy legutóbb dolgoztál velem Ildikó abban a nagyon zaklatott állapotban, amikor nem volt bennem más csak harag, tehetetlenség és végtelen szomorúság.

Köszönöm, hogy olyan türelmes voltál velem.

Nekem nehéz szembenéznem a haragommal, agressziómmal, de most sikerült és az az elengedő technika, amit használtál zseniális.

Köszönöm azt a nyugalmat, amit belül érzek most, ahova segítettél eljutni!”

Viki

Téma:  Szeretne még egy gyermeket, egy gyermek kevés. Mi lenne, ha meghalna a gyermeke, ha történne valami szörnyűség? Szeretne közös gyermeket a jelenlegi párjával. Nála elkezdődött a menopauza, az orvosok szerint lehetséges a szülés. Most itt a döntés, akarja vajon? Sürgetés van.

ThetaFloating coaching ülés: “Jónéhány éve keresek, és találok eszközöket ahhoz, hogy nem tudatos gátjaimat legyőzhessem, magamhoz közelebb kerüljek, és fel tudjak töltődni. Szakmám stresszel jár, kihívásokkal teli, nagy többségében konfliktusokkal tűzdelt, éppen azokról, és azok megoldásáról Szól.

A módszerről: Képet kaptam, amely egy több ember életét veszélyeztető háborús jelenet volt (sose láttam ilyet korábban képernyőn). Ildikó alig magyarázott erről a helyzetről, 1-2 mondatban beszélt róla csak, számomra azonnal megelevenedett.  A helyzetből adódó érzések félelmek finoman, lágyan, komoly megrázkódtatás nélkül, és  egyértelműen megfogalmazhatóan kerültek elém, melyet könnyen ki tudtam fejezni – elmondani. 

Néha egy-egy gondolat (“csatajelenet”) többfelé elágazott – de mindig visszataláltunk, és nem maradt megválaszolatlan kérdés.

A módszer lényege, különlegessége – több máshoz képest – számomra abból adódott, hogy végig könnyed volt, külön keretek nélkül tudtam beszélni, kötöttség érzése, terhe nélkül (nem éreztem sematikusságot, túlzó szabályosságot) gördülékenyen követték egymást az események – az idő megterhelés nélkül, észrevétlenül telt. 

Nem tudom mitől, de a megoldás, feloldás is szépen, simán, és egyértelműen jött.

Ildikóra bíztam magam, és bármikor ezt teszem, helyesen teszem.

Számomra nagyon kényelmes volt, és kisimulva, hiányérzet nélkül fejeztem be a folyamatot.

Másik képpel élve: Masszázs és masszás között is van különbség. ez a masszás könnyed, lágy, és bár szeretem a svéd masszázst, bizony bevallható, hogy ez is nagyon jó, és nagyon jól esett. Feltöltött.”

Imre

Téma: Felmondott a munkahelyén, hogy önálló utat járjon, még tart a felmondási idő. Úgy érzi, kiszalad az erő a testéből, elájul. 2 hete nem tudja végigaludni az éjszakákat.

ThetaFloating coaching ülés: „Izgalmas volt az új módszer kipróbálása, hogy indulásként egy képen fogunk dolgozni, melynek váltásait kell figyelni. A kezelés könnyed, a megélt és átélt képváltások ellenére dráma és  trauma mentes volt. A  módszer újdonsága az, hogy a megfogalmazott minták, gondolok mögött álló érzelmi töltetek könnyedén kerülnek felszínre. Bár első alkalommal furcsa volt, hogy negatív tartalmakat is kiárasztok…, hogy egyáltalán szabad ilyesmit kiáramoltatni magamból.., aztán megértettem, hogy ez egy olyan energia, amit enélkül is kiárad belőlem, legfeljebb nem voltam tudatos a jelenlétére. Újdonság volt a kezelésben az, hogy a negatív megélt meglátott mintázatok szinte “önmagunktól” kezdenek átalakulni és ezzel együtt a kiindulási képen újabb és újabb átalakulásokat hozni.

A folyamat másnapján mintha egy teljesen másik munkahelyre érkeztem be. Elmúlt a szorongásom, és a kollégáim hozzáállása, és az én jelenlétem és hozzáállásom is barátságos, a problémák esetén megoldást kereső volt.

A folyamat záró képéhez és érzéséhez még most is visszatérek… jó érezni, ahogyan egy térről, mely házakkal körbevett, és melyről azt hittem ennyi az egész világ, kilépve feltárulkoznak a utcák, újabb terek, és újabb lehetőségek.

Számomra nagyon fontos, hogy folyamat zárása egy zsigerekig átélt “útravaló” legyen. A kezelés hatása azonnal jelentkezik az életemben!!

Ja, és azóta tudok aludni!!!”

Timi