Rebirthing-Újjászületés terápia

Mi az a Rebirthing-Újjászületés?

A Rebirthing-Újjászületés folyamatban újraéljük, felidézzük a születési élményeinket.  A terápia “Utazás” a méhen belüli világba és a születés idejére, így gyógyító újraéléssel felülírhatjuk a korábbi fájdalmas tapasztalatokat. A folyamat segít feloldani a fájdalmainkat, sérüléseinket, blokkokat.

A születés előtt, alatt átélt élmények életünk minden nagy átmenete alatt újjáéledhetnek. Ezt követően, ha egy mindennapi élethelyzetben újra előkerül, akkor eszünk jut ez a gyógyító utazás, és ezzel megerősítjük a gyógyító újraélést.

Azok az élmények, amelyeket a születés előtt, alatt és után élünk át, az életünk minden nagy átmenet alatt újjáéledhet. Mikor? Óvodás, iskolába kerülés, vizsgahelyzet, lámpaláz nyilvános szereplések előtt,  a munka megkezdése házasság, amikor nyomás alá kerülünk, amikor nyomás alatt kell valamit létrehoznunk.

A születési élmény kihat: a kitartásunkra, állóképességünkre, amikor egy célt szeretnénk elérni; meghatározza az erőnket, az akaraterőnket, hogy ne adjuk fel; a képességünket a nehéz és kínzó helyzetek kezelésére.

A születési élményünkből fakad: az erőforrásunk, a bizalomforrásunk, a kitartás és a remény képessége, az öröm és a boldogság.

Ha mesterségesen beavatkoztak: Az erőtlenség, a magányosság, az egzisztenciális tehetetlenség. “Elakadtam.” “időtlen időkig tart”, “nincs kiút, nincs fény az alagút végén”, “nincs esélyem kiszabadulni a csapdahelyzetből”.

A folyamat célja pozitív kapcsolat kialakítása saját magunkkal, hiszen ez az egyik legfontosabb energiaforrásunk. Az önmagunkról alkotott jó gondolatok, jó érzések, a jó szándék, ez ami előre visz.

a

Hogyan zajlik a folyamat?

Ez egy olyan időszak, amire tudatosan nem tudunk visszaemlékezni, csupán testi lenyomatként léteznek bennünk.

A folyamatban erős hangsúly van a testi folyamatokon, hiszen korábbi élményeinket a testünk elraktározza.

A folyamat közben erős és felkavaró érzelmek és fájdalmak is megjelenhetnek, fontos a visszajelzés. Mindenképp jelezz vissza mit érzel, vagy mit észlelsz közben!

A folyamat lehetőség ad megérezni, észlelni, elmélyülni saját múltunkban és gyógyulni. A testi érzetek mutatják az ellenállást, a dühöt, a mérget, és lehetőség nyílik kikerülni az akkor elszigetelődésből, elmagányosodásból, kétségek közül.

A gyógyító újraéléssel felülírjuk a korábbi fájdalmas tapasztalatot, azaz mire lett volna szüksége akkor, ott. Ez bevésődik. Majd  ha egy mindennapi élethelyzetben újra előkerül, akkor eszébe fog jutni ez a gyógyító utazás, és ezzel megerősíti ezt a gyógyító újraélést.

Minden új élmény hatására új kapcsolatok alakulnak ki az idegsejtekben, megújulás kezdődik.

 

Elemek

Az élet kezdete

Meghatározó pillanatok:

  • a fogantatás,
  • amikor a petesejt beágyazódik a méh falába
  • amikor a szülők tudatára ébrednek, hogy gyermeket várnak

A fogantatás

A petesejt az egyik legnagyobb sejt, és “öreg”, hiszen annyi idős, mint az anya, mert ezek az első sejtek között alakulnak ki, amelyekből később a gyermek lesz. A spermium az egyik legkisebb sejtünk, és néhány hetes. A petesejt folyamatosan forog és így választja ki a számára megfelelő spermiumot.

Vannak kutatások, amelyek arról szólnak, hogy a fogantatás körülményei befolyásolják az ember alapenergiáit.

Milyen ez az összeolvadás? Mennyi szeretet, odafordulás, hála, gyűlölet, legyőzés, agresszió, pusztítás, ellenérzés, az identitás elvesztése vagy megsemmisülés?

Beágyazódás

Hat nap alatt végighaladnak a petevezetéken. Majd jön a döntés, hogy készen áll-e a beágyazódásra?

Majd két hét alatt kialakulnak szervek, majd a harmadik héten már ver a baba szíve.

Ezt követően egy hormonnal üzenet jön.

A szülők tudatára ébrednek, hogy gyermeket várnak

Számos árnyalattal bír, hogy a szülők hogyan reagálnak a baba érkezésére. Öröm, vágy, borzalom, vívódás, sokk, elutasítás, közömbösség, tagadás, ktéségbeesés, . Hatásai annak, milyen nemű gyermeket szeretne a szülő?

Az ikertestvér elvesztése

Amikor az élet kezdetét a halál árnyékolja be. A lassú eltűnés, amikor az elmenő testvér egyre kisebb, láthatatlanabb, elérhetetlenebb. Lassú alámerülés, a mélység vonzása, végtelen bánat, kétségbeesés, a túlélő bűntudata.

Az anyaméhben

A babát már erő belső kötelék köti össze a szüleivel, aggódik értük, érzi a félelmeiket, a szükségleteiket, szeretné őket támogatni. A baba melegségre, bizalomra és biztonságra vágyik. Kialakul a kötődés, a szeretet, elmélyül a kíváncsiság, az önbizalom, az életöröm, a boldogság. Itt lehet a csalódás, a félelem, a szorongás,  a bánat, a magány, az elszigetelődés, a kétségbeesés, harag, düh.

Minél jobban közeledik a születés ideje, annál nagyobb korlátokba ütközik, hiszen sem támadni, sem menekülni nem tud. Mozdulatlanság. Ősi tehetetlenség.

A születési görcsök

A gyermek döntést hozhat, meg akar-e születni. Ez megjelenhet később döntési bizonytalanságban, nem látnak a problémákból kiutat és megoldási lehetőségeket.

Elakadást jelez, ha felnőttként rágja a körmeit, tépi a haját, vakarja a bőrét, vagy a fejét beverve sértik fel önmaát.

Bezártság érzésre a baba kicsinek és erőtlennek érzi magát.

A baba át tudja venni a szülők félelmeit, mi is lesz vele, ha megszületik.

Függőség alakul ki, ha az anya nem tudja elengedni a magzatot az anyaméhből vagy ha túlzottan sietteti a szülést.  

Ellenállást és szembenállást vált ki, ha nincs egybeesés az anya és a magzata ritmusa között.

A szülőcsatornán való végighaladás

Ez a szakasz lehet könnyű, vagy ellenállással teli, erősíthetik vagy el is vehetnek egymás energiájából.

Ekkor alakul ki az anyával és a külvilággal való együttműködési képesség illetve képtelenség is.

A köldökzsinór elvágásáig

Ha ez a tapasztalat örömteli, meleg, akkor ezeknek az embereknek több szerencséjük van az életben, és könnyen, gyorsan tudják megoldani a problémáikat.

Kialakulhat erős magányosságérzés, szomorúság, ha nem érkezik együttérzés és megnyugtatás. ez Ennek következményeként nem hiszi, hogy hatékonyan tud helyzeteket megoldani, pesszimista, szkeptikus, a dolgok negatív oldalát veszi  észre.  A valóságból való meneküléshez is vezethet ez, előfordulhat droghasználat, veszélyes sportok.

Következmény lehet a későbbi életben való bénultságérzés, amikor a személy nem akar semmit csinálni, mert fél, hogy valami rossz történik. Napokig tartó alvások jellemzik.

Az egyén önsorsrontó technikákhoz folyamodhat, és az élet minden területén a magánélettől a munkájáig sikertelenné teheti a helyzetét.


Csoportos programok Budapesten és Kecskeméten

Rebirthing-Újjászületés Nap


Bejelentkezés egyéni Rebirthing-Újjászületésre

Egyéni Rebirthing-Újjászületés terápia

 ÜZENET

Mag

A mag nem tudhatja, hogy mi fog történni; a mag soha nem látta még a virágot. És a mag el sem hiszi, hogy ott rejlik benne a gyönyörű virág lehetősége. (…)  A mag eddig biztonságban volt, akár ezer évig is biztonságban lett volna – a csíra számára azonban rengeteg a veszély.  De a csíra elindul az ismeretlen felé, a nap felé, a fény forrása felé, anélkül, hogy tudná hová? és miért?  Hatalmas keresztet kell cipelnie, de a magot megszállta egy álom, és ezért nekivág az útnak. Ugyanilyen az ember útja is. Nagyon viszontagságos. Sok bátorság kell hozzá. (Osho)

Egyénné válás

“Az egyénné válás akkor kezdődik, amikor önmagunkban keressük a választ, már nem másokat vádolunk saját érzéseinkért, és érzelmeinkhez, intuícióinkhoz úgy viszonyulunk, mint tanítóinkhoz.” (Philip Kavanaugh)

Minta

“Amikor a minták megtörnek, új világok kerülnek felszínre.” (Tuli Krupferberg)