Energialégzés Könyvajánló – Légzéskontroll

Légzésterápia könyvajánló

Légzéskontroll

Komin Vladimir: Légzéskontroll. Budapest, Atlantika Alapítvány, 2000. 105 p.


Már régebben is felmerült bennem a kérdés, miért éppen infarktusban halt meg Schwarz professzor, aki a megye legjobb és legtekintélyesebb kardiológusa volt és megelőzésként állandóan szedte az infarktus elleni gyógyszereket. Nem érte meg a 60 éves kort sem. Miért halt meg egy éven belül a testnevelési tanszék két fiatal professzora – az egyik infarktusban, a másik rákban -, annak ellenére, hogy egyikük sem ivott, s nem is dohányzott. Miért mondta egyszer az egyetem rektora, aki szintén professzor, hogy hiába az a sok orvos – úgysem tudja kivel gyógyíttatni magát. Bronchiális asztmában szenvedett és a legjobb orvosokhoz járt, a legjobb gyógyszereket szedte, végül mégis egy természetgyógyász kezelte ki a betegségéből. Erről senkinek sem beszélt, de én barátságban voltam a fiával, aki elmesélte nekem ezt a családi titkot.

Ez idő tájt a betegségek tekintélyes tárházával rendelkeztem: krónikus  bélgyulladásban, ízületi gyulladásban, többféle allergiában, állandó fejfájásban, magas vérnyomásban szenvedtem, időnként szorító fájdalmat éreztem a szívem környékén. Naponta többször vettem be különböző tablettákat, és így egy időre megszabadultam a szürkének, sivárnak éreztem a körülöttem lévő világot, nem tudtam örülni annak, hogy tudok lélegezni, enni, inni, élni.

A gyógyításra alkalmas légzéstechnikákkal kapcsolatos tapasztalataim 1985-re nyúlnak vissza. Ekkor megértettem, hogy zsákutcába kerültem azzal, hogy csupán gyógyszerek segítségével próbáltam helyreállítania az egészségemet. Az igazság az, hogy ez volt az egyetlen gyógymód, melyet az orvosi egyetemen oktattak nekünk.  

(Részletek a fülszövegből és az előszóból.)

 

Mentés

Mentés

Mentés

Written by