Képes vagy meggyógyítani a szíved – könyvajánló

A törött szív nyitott szív is egyben. Bármilyenek is a körülmények, ha szeretsz valakit, és lejár az időtök, természetes, hogy ez fáj neked. Bár természetes, hogy amikor elveszíted egy szerettedet, megfeledkezel az erődről, de az igazság az, hogy egy szakítás, válás vagy haláleset után is képes maradsz arra, hogy belül, önmagadban új valóságot hozz létre. Ne tagadd meg a fájdalmat, ne fuss el a fájdalom elől, engedd bele magad a tapasztalásba, hogy új élet bontakozzon ki előtted, változtass a gondolkodásmódodon, hogy a szeretetet és ne a szomorúságot öleld magadhoz. Képes vagy meggyógyítani a szíved.


Louise L. Hay-David kessler: Gyógyítsd meg a szíved : Lehetőség a belső béke megteremtésére. Budapest, Édesvíz Kiadó, 2014. 176 p.


Veszteségek utáni gyógyulás

“Louise L. Hay és  David Kessler az embert érő veszteségek utáni gyógyulásról beszélgetnek. Louise és David azokat az érzelmeket és gondolatokat veszik sorra, amelyek akkor jelentkeznek, ha egy szakítás összetöri a szíved, a házasságod válással végződik, vagy egy szeretted eltávozik.

Ez a csodálatos könyv kivételes, új gondolkodásmódra tanít, miközben mélységes szeretetet és örömet hoz az életedbe. A veszteségek ellenére is folytatódik az életed. A gyász megpróbáltatást jelent, a gondolataink azonban gyakran csak szenvedéssel tetézik fájdalmainkat.

E könyv segítségével kitágul a veszteséggel kapcsolatos tudatosságod és gondolkodásmódod, hogy szeretetet és megértést tudj vinni a veszteség utáni folyamatba. Fontos, hogy ne ragadj benne a szomorúságba és a szenvedésbe. A gyász az élet természetes része, nem gyógyítandó rendellenesség.

Ne tagadd meg a fájdalmat, ne fuss el a fájdalom elől, engedd bele magad a tapasztalásba, hogy új élet bontakozzon ki előtted, változtass a gondolkodásmódodon, hogy a szeretetet és ne a szomorúságot öleld magadhoz.

Hogyan?

 1. A könyv segít átérezni az érzéseidet.
 2. Hagyd, hogy a régi sebek felszínre kerüljenek és meggyógyuljanak.
 3. Változtass a párkapcsolattal, a szeretettel és az élettel kapcsolatos torzult gondolkodáson.”

 (Részletek a fülszövegből és az előszóból.)

A tartalomból

 1. Változtasd meg a veszteséggel kapcsolatos gondolkodásmódod
 2. Szakítások és áttörések a kapcsolatokban
 3. Válás másképp
 4. Szerettünk halála
 5. Házállataink elvesztése
 6. Más szeretetek, más veszteségek
 7. Képes vagy meggyógyítani a szíved

Pozitív megerősítések

 • Ismét nyitott vagyok a szerelemre.
 • Szeretem és elfogadom önmagam.
 • Szeretem magam, bármi történjen is.
 • Amíg csak élek, készen állok a szeretet minden formájának megtapasztalására.
 • A szeretet irányítja minden kapcsolatomat.

Written by