A Borostyán Önfejlesztő Műhely üzenete

ÖNFEJLESZTÉS, ÖNGYÓGYÍTÁS

Megoldásorientált módszerek az önfejlesztésért.

A Borostyán Önfejlesztő Műhely üzenete:  önfejlesztés, öngyógyítás, önismeret, önbizalom, optimizmus, kiegyensúlyozottság, kreativitás, rugalmasság.

A Borostyán az élet sikerének a titkát hordozza, régi korok növényi és állati maradványait. Ha a múltunkban történt valami, amit nehezen tudunk letenni, mardos minket, és a jelenünket is beárnyékolja. Lehetőség szembenézni a múlttal, a múlt feldolgozásának köve. Amint sikerül az emlékeid titkaiba belenézni, rájössz, hogy a legnagyobb sikert az élet lehetősége adja, önmagad tiszta lénye.

Az önfejlesztés lehetőségei nálunk:

Az ÖNISMERET FEJLESZTÉSE: elősegíteni, hogy bepillantsunk önmagunkba, hogy megtaláljuk az utat önmagunkhoz, nyitottabbá váljunk másokkal szemben; meglelni a magunk helyét a világban; tisztában lenni az értékeinkkel

Az ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉG MEGERŐSÍTÉSE: pozitívan hat a kedélyünkre.

KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG: belső erőnkre rátalálni, erősíteni a döntésképességet, a szorongások leküzdését, egyensúlyt teremteni a szívünk szava és az eszünk között, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk, a legnehezebb helyzetben is. 

OPTIMIZMUS:  képesek legyünk mindenben meglátni a szépet, sugárzó életerő, ami hatással van másokra.

SIKER:  elősegíteni a kreativitást és a rugalmasságot.

“Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.

Rómában vagy az Északi Sarkon járni nem olyan érdekes, mint megtudni valami valóságosat jellemünkről, tehát hajlamaink igazi természetéről, a világhoz, a jóhoz és rosszhoz, az emberekhez, a szenvedélyekhez való viszonyunkról. Mikor értelmem eléggé megérett erre, már csak ezt az élményt kerestem az életben.”

Márai Sándor

Szeretettel várunk a Borostyán Önfejlesztő Műhelyben!

Boros Ildi

 

Ha szeretnél hallani a Borostyán Önfejlesztő Műhelyről, az Önfejlesztő gondolatokról, az az egyéni fejlesztő beszélgetésekről, az Inspiráló gondolatokról, az aktuális programokról, akkor csatlakozz a hozzánk:

név

e-mail cím:

 

Az ingyenes Borostyán Hírlevélről bármikor leiratkozhatsz.  Az adatait bizalmasan kezelem, nem adom át másik félnek.