A Borostyán Műhely üzenete

Az egyensúlyhiánytól a megértésen át a megoldásig.  A Borostyán az élet titkát hordozza, régi korok növényi és állati emlékeit. Ha a múltunkban történt valami, amit nehezen tudunk letenni, mardos minket, a jelenünket is beárnyékolja. Adjunk lehetőséget önmagunknak, hogy szembenézzünk leszakított részeinkkel. Amint sikerül az emlékeink titkaiba belenézni, rájövünk, hogy a legnagyobb sikert az élet lehetősége adja, önmagunk tiszta lénye. Az élet teljességével együtt áramlani.

“A mag nem tudhatja, hogy mi fog történni, hiszen soha nem látta a virágot. És a mag el sem hiszi, hogy ott rejlik benne a gyönyörű virág lehetősége. A mag eddig biztonságban volt, akár ezer évig is biztonságban lett volna – a csíra számára azonban rengeteg a veszély. De a csíra elindul az ismeretlen felé, a nap felé, a fény forrása felé, anélkül, hogy tudná “hová?” és “miért?” Hatalmas keresztet kell cipelnie, de a magot megszállta egy álom, és ezért nekivág az útnak. Ugyanilyen az ember útja is. Nagyon viszontagságos. Sok bátorság kell hozzá.” (Osho)

A FIGYELEM FEJLESZTÉSE: megtanulni, hogy a figyelmed – a gondolkodás helyett –  önmagad érzékelésére fordítsd, befelé figyelni, eggyé válni azzal, ami most van.

EGYENSÚLY: rátalálni a belső erőnkre, erősíteni a döntésképességünket, a szorongások leküzdését, egyensúlyt teremteni a szívünk szava és az eszünk között, a lehető legjobb döntést hozni, a legnehezebb helyzetben is.

ELFOGADÁS: megtanulni elfogadást kialakítani azzal, ami most foglalkoztat.

ÚJJÁSZÜLETÉS: Új kezdet, egy új időszak veszi kezdetét. A megújuló életerő, amely dinamizál, élénkít, regenerál, fiatalít, életöröm, friss energiák, kezdenek áramolni bennünk, mely új cselekvésre sarkall.

TELJESSÉG:  Minden pillanat magában hordozza a teljesség lehetőségét, nincs más dolgod, mint a jelenre figyelni. Csak hagyd, hogy megtapasztald a teljes életet, az élet teljességét lépéséről lépésre.

 

Szeretettel várunk a Borostyán Műhelyben!

Boros Ildi

 

Ha szeretnél hallani a Borostyán Műhelyről, az Inspiráló gondolatokról, az az egyéni fejlesztő beszélgetésekről, az Inspiráló gondolatokról, az aktuális programokról, akkor csatlakozz a hozzánk:

név

e-mail cím:

 

Az ingyenes Borostyán Hírlevélről bármikor leiratkozhatsz.  Az adatait bizalmasan kezelem, nem adom át másik félnek.