Javaslatok, megoldások a kiégésre 1.

Heti új kaland, hogy kiutat találj a lelki kiégésből. Keress olyan időtöltést, ami jókedvre derít, és dalra fakasztja a lelked.

“A kreatív kirándulások “négyszemközti” találkozások igazi éneddel. A legtöbb, amit egy meghitt kapcsolat elején felajánlhatsz a másiknak, az az értékes idő, amit kettesben töltötök.

Így van, az igaz éneddel.

Lehet, hogy már évtizedek óta hanyagolod, itt az ideje, hogy ezt jóvá tedd.

Mit fogsz tenni?

Ünnepeld magad, keress olyan időtöltést, ami jókedvre derít, és dalra fakasztja a lelked.

  • nézz meg egy filmet (mondjuk egy kosztümös drámát, amit szeretsz)
  • reggelizz munka előtt egy francia hangulatú pékségben,
  • járd be egy piac zegzugait,
  • fedezz fel egy mesés százforintos boltot,
  • böngéssz egy antikváriumban
  • vagy menj el egy művészellátóba,
  • és képzeld el, hányféle csodálatos módon foghatnál hozzá az önkifejezéshez.

A kreatív kirándulások alkalmával igazi éned nagy szeretettel fedi majd fel előtted azt a szépséges csodát, ami Te magad vagy. Ez spontán megtörténik, amint szent küldetésként dolgozol személyes fejlődéseden.

És most felbátorítottalak, hadd figyelmeztesselek: nem olyan könnyű ám ez, mint amilyennek hangzik. Számomra tulajdonképpen a kreatív kirándulások teremtették  meg a Kiégés a lelki kiégésből ösvényének legnehezebb szakaszát.

Egyszerűen nem voltam  hozzászokva, hogy egyedül jól érezzem magam. Túlságosan haszontalan, önző dolognak tűnt a szememben.

Készülj fel rá, hogy erős ellenállásba fogsz ütközni. Számos kifogást találsz majd: nincs erre pénzed, túl elfoglalt vagy, ki vigyáz közben a gyerekre, talán majd a jövő héten, amikor nem vagy annyira elnyűtt.

Ne add meg magad!

A kreatív kirándulásokba időt, nem pedig pénzt kell fektetned. Senki sem elfoglalt annyira, hogy ne találna hetente két szabad órát. Ha mégis, akkor komolyan el kell gondolkodnunk értékrendünkön.

Amikor ráébredsz, hogy képzelőerőd táplálása és a kapcsolatépítés igazi éneddel olyan befektetés, amelyet többé nem halogathatsz, rájössz majd milyen sokféle módon kivitelezhető mindez.

Ezen a héten határozd el, hogy hetente teszel egy-egy kreatív kirándulást igazi éneddel.

Nyugodtan számíthatsz rá, hogy jelek és csodák vezérelnek majd.”

(Sarah Ban Breathnach)

 

Kiégés coaching ülés

Written by