Mit szeretnék valójában?

Mennyire fontosak a belső vágyaid?

Jelenleg mire törekszel az életedben?

Amit jelenleg teszel, az a legjobbat hozza ki belőled?

Mennyire fontosak a belső vágyaid?

Ezek az álmok a tiéd, vagy valaki másé?

Mit is jelent az álmaink, a belső vágyaink fontossága?

Mit jelent és hová vezet, milyen érzés elveszíteni azokat?

Figyeld meg, képes vagy-e szilárd alapokra építkezni! 

Iránytű történet

“Beköszöntött a hideg, és Flo háta a szokásosnál is jobban fájt. Nem volt benne biztos, hogy kibír még egy telet. A havat szerette, de attól félt, hogy az ő korában már könnyen eleshet. A bevásárlószatyra ma valahogy nehezebbnek tűnt, és a lépcső, amelyen az elmúlt negyven évben mindennap felment, meredekebbnek. Lassan egy éve már, hogy Milt elment, Flo mégis minden héten megvette a közös lottószelvényüket. Mindkettejük álma volt, hogy egyszer nyernek. Egyszer valóban nyertek is. Legalábbis Milt ezzel dicsekedett – mindössze száz dollárt, de néhány hétig róluk beszélt az egész ház.

Flo és Milt mindig is Floridába akart költözni. De a gyerekek a szomszédban éltek, és Flóék a közelükben akartak maradni – biztos, ami biztos.

Flo lánya, Alice az ügyvéd irodájában ült, a férje megszorította remegő kezét, miközben az ügyvéd Flo végrendeletét olvasta fel. Az ügyvéd az aranyórájára pillantott, mielőtt megszólalt.

– Megengedhették volna maguknak, hogy elköltözzenek és építkezzenek. Nem értem, mire vártak.

Ezzel arra az építési tervre célzott, amelyet Alice talált a szülei papírjai között. Annak a háznak a tervei voltak, amelyet Floridában akartak megépíteni egy napon.

A Flo által hátrahagyott pénzből Alice és a férje kifizették a házon lévő hiteleket. Ez legalább kicsit megkönnyítette az életüket. Alice elképzelt egy nyaralót a hegyekben, de rögtön el is hessegette a gondolatot. Á, talán majd valamikor… de nem most.

A pénzre másutt van szükség. Három gyerekük van, akik egyetemre szeretnének menni, és idén nyáron a tetőt is meg kell javíttatniuk. Az autója is az utolsókat rúgja. Igen, a szülei pénze jó helyre kerül majd.

Alice nyugtalanul fészkelődött. A táskája a vállán valahogy nehezebbnek érződött, mint a múlt héten.”  (Tori Hartman)

Iránytű üzenet

Miért halad az életed a jelenlegi irányba? Mi miatt alakult így és hogyan?

Amit megtagadunk, az maga alá fog temetni bennünket.

1.Tekintsd át az életed 5 éves periódusokban és készíts listát arról, amibe belenyugodtál!

Engedd, hogy felismerd, mikor érted be kevesebbel, majd írd le, ne túl részletesen. Jegyzed fel azt is, milyen érzés volt mindezt átélni.

Ne akard rögtön megváltoztatni, csak engedd felismerni.

A tudatosítás, a felismerés az első lépés.

2.Most vedd elő a 3 legerősebb eseményt! Egyenként írd le a helyzetet részletese, mi és hogyan történt, és főleg hogyan érzeted miközben mindezt megélted. Majd vegyél egy piros filcet és húzd át! Vedd a következő témát! Figyeld a benned ébredő felszabadulást. Engedd át magad ennek az örömnek!

3.Nézz szembe a helyzeteddel, és kezdd el azt az életet élni, amelyre a szíved mélyén vágysz!

 

Written by