Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
BOROSTYÁN ÖNFEJLESZTŐ MŰHELY

Mivel fordulhatsz hozzám?

ESETBEMUTATÁSOK

Több mint 100 eset rövid bemutatását olvashatod ezen az oldalon. Az egyéni ülésekre hozzám érkezők így fogalmazták meg a témákat, amelyek megakadályozták, zavarták, megfélemlítették, bezárttá vagy kimozdíthatatlanná tette őket.

Az egyéni ülésekről   itt olvashatsz részletesen.

„Mi az élet értelme?”

Téma: Alapdolgok nem működnek. Túlterheltségben élek, fogynak az erőforrásaim, ez egy erőltetett menet, kizsigerelés. Nincs esélyem pihenni. Mintha nem azt csinálnám, amire vágyom. A párkapcsolat egy éve romlik. Megfulladok mellette. Rombol. Elvesztem a középpontom. A testem jelez: állandó fejfájás, stressz, látásromlás, homályos látás, egyfolytában köhögök, reflux, nőgyógyászati problémák, gyomorfájás. Mi az élet értelme? Nem mondták, hogy ilyen lesz.

„Alá pozícionálom magam a párkapcsolatban…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT. Nem érzem, hogy a párkapcsolatom kibontakozik. A párkapcsolat rám csuk egy ajtót. Nem is az a valaki vagyok, aki voltam, bezuttyantom magam a padló alá. Alá pozícionálom magam. A párom eközben kiteljesedik. Nem teszünk semmit, hogy legyen gyerekünk. Közben fájdalmas menstruáció, endometriózis, mióma, ciszta.

„Nem nézek szembe magammal…”

Téma: GYÓGYULÁS: A férjem három éve fél éve alatt meghalt végbéldaganatban, miután munkanélküli lett. Leállt az életem, nehéz volt innen kimozdulni, hogy magamra találjak. Most nyugdíjba mentem, és végbéldaganatom van. Félek. Nem nézek szembe magammal.

„Ezt se tudom megoldani…”

Téma:  A párommal a kapcsolatunk „héja nász az avaron”. Indulatosság, türelmetlenség. Enerváltság van bennem. Munkában megalázás, megaláztatás, elszívják az ember energiáját. Meghaltak, akiket szerettem, a nagyapám, az apám, a nagyanyám.  Kudarc, ezt se tudom megoldani.

„Már be sem akarok menni dolgozni…”

Téma: MUNKA. Gyűlölet energia vesz körül. Támadások érnek a munkahelyemen. Fenyegetettség, rettegés, védekezés. Ebben a helyzetben kicsire összemegyek, összezsugorít, senkihez sem szólok. A kollégamőn ki tudna rugatni. Már egymás szemébe sem nézünk. Másokkal is megromlott a viszonyunk. Már be sem akarok menni.

„Megszűnik az, aki voltam…”

Téma: Ki vagyok én? Mi vagyok én? Miben találok örömet, pénzt, megélhetést? Megszűnik az, aki voltam. Azonosítom magam a külső dolgokkal. Senki vagyok. Nincs benne potenciál. Eltévelyedtem. Nem tudok újra felállni, és elviselni a változást. Ragaszkodom ahhoz, ami nincs. Ez egy világtól elszigetelt állapot. Édesanyám meghalt, a hátrahagyott iratokból kiderült, nem az az apám, aki felnevelt. Ki vagyok én?

„Kihűlt a párkapcsolatom…”

Téma: Nem vagyok szeretve. Nem vagyok támogatva. Tudom, hogy nem csináltam mindent jól. Szekáltam, féltékenykedtem a volt feleségére. Elvettem a szabadságát. Tudom, hogy önrombolás volt. Most ár tudnám őt jól szeretni. Miért nem kapo esályt tőle? Félek, hogy vége.

„Félek attól, olyan nincs, ha mindkét fél szereti egymást…”

Téma:  Jó lenne egy megfelelő párkapcsolat. Hogy ne irányítsak. Olyan férfi legyen, akinek nem kell, hogy az anyja legyek. Miért engedem magam elé a férfiakat?

„Mi a legrosszabb, ha túlélem ezt a betegséget?”

Téma: Melldaganat, megműtötték a bal mellem. Vasalónyi területen villámcsapás szerű idegfájdalom van. A párom új iszik. Ugyanoda értem, ahonnan indultunk. Az én állapotom függvénye a férjem alkoholfogyasztása.  Az én boldogságom attól függ, hogy a párom iszik vagy nem. Félelem, reménytelenség, elkeseredettség. Kudarc. Újra daganatot indíthatok el a mellemben.

„Meg kell bocsátanom a régi sérelmeket.”

Téma: CSALÁD. Nincs előttem cél, perspektíva. Legyőzöttség. Kijátszottak. Kizártak az örökségből. Sokáig nem mondták el, hogy a ház a testvérem nevén szerepel. Az emlékeket sem tudtam elhozni. Le kellett volna raknom, de helyette végbéldaganatom lett.

„Az életem elrontottam…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT. Három éve vagyunk együtt a férjemmel. Közel egy éve megváltozott a szexuális életünk, minden gépesítetté vált, lélektelenné. Az egész csak kötelességé vált. Félek a gyermekvállalástól, az is csak egy kötelesség lenne, függőség. Lelkiismeret furdalásom van. Most bűnhődöm meg az alkoholos, drogos időszakért, amiről a férjem nem tud. Az életem elrontottam.

„Mindent titok vesz körül…”

Téma: CSALÁD. Állkapocs rákom van. Akárhova nézek a családban, mindent titok vesz kerül. Apám a titkosszolgálatnál dolgozott. Anya nem beszélte meg velem. Folyamatosan figyelni kellett, hogy mások mit hallanak, gondolnak rólunk. Nem lehet bárkinek bármit elmondani. Csak csukott ablak mellett beszélhettünk stb. Állandó fegyelmezések. Csak a beszéd, a beszéd, a beszéd, valami homályossággal. A férjemnek hiába beszélek, számára biztonságos nem csinálni a dolgokat. Ki vagyok én

„Félek a szüléstől…”

Téma: CSALÁD.  Hirtelen tele lettem HPV szemölccsel, pedig néhány hónap múlva szülni fogok. Az orvos azt mondta, így nem szülhetek természetes módon. Ez borzasztó. Félek a szüléstől. A férjem még külföldön van, csak a szülés után hat héttel tud csak Magyarországra jönni. Mi lesz velem?

„Változtatni kell…”

Téma:  MUNKA. Nincs tervem, nincs jövőképem. Nincs önértékelésem. Tele vagyok szorongással, félek a pénzügyi nehézségektől. Az események után megyek, persze nem tudatosan. Három éve nem fejlődöm.

„Patthelyzetben vagyok…”

Téma: GYÓGYULÁS.  Melldaganatom volt, megműtöttek. Lábadozom. A férjem alkoholista. Hogyan reagálok? Hárpiaként. Bedobozoltam a problémát. Azt gondolta, nem tudok elmenni. Tesz erőfeszítéseket, de én nem rendelkezem most elég érzelmi tartalékkal. Patthelyzetben vagyok. Fáj a mellem. Félelmetes, ha ez kiújul. Lesz-e merszem új életet kezdeni? Fontos érzelmi tartalékok vannak a kapcsolatunkban. Mi lesz?

„Van is párom, meg nincs is…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT. Nem egyfelé tartunk. A férjem gerincműtéte óta helyette is dolgozom. Elfáradtam. Tehetetlen vagyok.

„Nem fogad be a világ … helykeresés…”

Téma: MUNKA. Addig voltam a helyemen, amíg csak anyuka voltam. Most visszamentem dolgozni, de nem fogad be a világ. Megtalálom-e a helyem a világban? Helykeresés évek óta. Útkeresés, hárítás. A fiam iskolás. Csúfolják, lökdösik, nem játszanak vele. Ütközések vannak közöttünk is. Kétszer megpofoztam.

„Nem tudom kimutatni az érzelmeim … egy kocka vagyok…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT. Nem tudom kimutatni az érzelmeim, a gyengédséget. Megbántok másokat. Türelmetlen vagyok, robbanékony, nem figyelek oda, nehezen zárom le a múltat, rengeteg sérülésem van. Elvesztettem a gyermekem, méhen kívüli terhesség. Törvényen kívüli vagyok.

„Mindent túl, vagy alul tervezek…”

Téma:  PÁRKAPCSOLAT. 14 évesen elvesztettem az énem. Nincs nyár az életemben. Gyakran szétszóródik a figyelmem. Nagy lendülettel indulok mindennek, aztán keresek egy kiskaput. Mindenben. Nem ismerem magam, mindent túl vagy alul tervezek. Ezért nem is kell párkapcsolat, néha magamnak is sok vagyok. Meg akarok halni.

„Ne legyél olyan, mint apa!”

Téma: CSALÁD. Bosszant, ha nincs megállás. Bosszant, ha várakozom. Sínre rakom magam. Két vágány között van a fejlődés. Hol van a cselekvés? Nem akarom magam széthajtani. Nem olyan ritmusban mennek a dolgok, mint én elvárom. Nem értem, miért állok? Egy pontot nem tudok meghaladni. Ne legyél olyan, mint apa! Állandóan ezt hallom.

„Néha nehezen megy…”

Téma:  Nincs helyem ebben a világban. Magammal nem bánok jól. Háttérbe szorítom magam, így nem kell szembenéznem a saját fájdalmammal. AZ újjászületés fájdalommal jár.

„Megpróbálom, de úgyse sikerül…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT. Miért nem tudom beengedni a gyengédséget?  Meg kell nyílni. Sebezhetőség. Csalódás, kiszolgáltatottság. Nincs szabad döntésem, csak kötelező. Mások a hibásak. Nem tudok változtatni, így azzal nem kell foglalkozni. Nincs jó kapcsolat. Megpróbálom, de úgyse sikerül.

„Nem kellett volna hozzámennem feleségül…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT.  Teljesen el vagyok magányosodva. Megszégyenített.  Nem kellett volna hozzámennem feleségül Miért kellett rossz helyzetbe hoznia? Nem tudom megbocsátani magamnak.

„Mégis csak jobb lett volna nem elválni …”

Téma: TESTSÚLY.  Kövér lettem. Fáj a hasam. Úgy hízok, mint egy férfi. Azt mondta a férjem, nem tud hozzám érni. Nem tudok szexi lenni. Nem tudok nő lenni. Nem vagyok csábító. Mégis csak jobb lett volna nem elválni.

„Meseszép kalitka…”

TÉMA:   Mélyponton vagyok. Szörnyű létezni. Pánik. Nem tudom megemészteni, hogy nem vagyok Magyarországon. Egyedül vagyok, pedig családban élek. Külföldön nincsenek gyökereim. Nincs kommunikáció. Meseszép kalitka. Nincs energiám. Félek, hogy nem tudom ezt megoldani, hogy minden összedől, hogy megbetegszem én vagy a család. Talpon kell maradnom, erősnek kell lennem.

„Három éve hánytatom magam evés után…”

Téma:  Gyomorgörcseim vannak, három éve hánytatom magam evés után. Akadozik az életem. Nem tudok dolgozni. Szomorú vagyok, zárkózott és csüggedt. Meghalt a férjem, az anyám, a gyerekem külföldön él.

„Végre akarok gyereket…”

Téma: GYÓGYULÁS. PCO. Hízás. Petefészek ciszták. Gusztustalan vagyok, elutasítom magam, elzárkózom, elkezdtem elbújni. Menstruáció: nem tudtam, hogy lesz, fájdalom, rengeteg vér, szorongás. Nincs összhang.

„Jelentéktelen vagyok, nem kellek…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT.  Csak ha adok, akkor kapok szeretetet. Nem vagyok méltó arra, hogy szeressenek. Nem kellek.

„A nők ki vannak szolgáltatva a férfiaknak…”

Téma:  BÁNTALMAZÁS. Folyamatosam emésztési problémáim vannak, és fáradtságot érzek. Nehéz az élet. A nők ki vannak szolgáltatva a férfiaknak. A nőknek ki kell szolgálni a férfiakat. Ez kiszolgáltatottság. Fel kellene vállalnom önmagam. Bizonytalan vagyok. Ez börtön, kalitka nekem.

„Rettegek a döntéstől…”

Téma:  Ha vezetek, félek nagy ívben balra kanyarodni, szorongok, a körforgalomban rettegek. Rettegek a döntéstől. Megsemmisítő számomra, hogy a párom el akar menni. Nincs kapaszkodóm. Nincs hová esnem.

„Ésszel vagy szívvel élni?”

Téma:  MUNKA. „Végre van egy jól fizető munkahelyem, lett tartalékom, megvan az anyagi biztonság, de őrült stresszes, fárasztó. Teljesen beszippant, felőröl. Csinálom, mert ez a kötelességem, hiszen elváltam, két gyerek. Eltűnik az idő a másik részmunkámra, amit pedig nagyon szeretek, szívesen csinálnám. Mintha képtelenség lenne ezt összeegyeztetni.”

„Időt vesztegettem az életemből…”

Téma:  PÁRKAPCSOLAT. Idő. Nyomasztó ráébredés. Időt vesztegettem az életemből. Nem veszek valamit észre. Engem akar-e a párom? Fog-e tudni szeretni? Fog-e rám figyelni? Fontos leszek-e neki?

„Családdal fejlődni nem lehet…”

Téma:  CSALÁD. Szenvedő fuldoklás. Ezt érzem. Bezártam mag, nem merek érezni. Összekuszálódott gombolyagnak érzem magam. Zűrzavar van. Mintha nem bírnék a családommal lenni. Mintha értelmetlen lenne. Tanácstalanság. Egyedüllét. Magány.  Nem mehetek a fény felé.

„Hitelek. Elfolyik a pénz…”

Téma:  PÉNZ. Visszahúzó erő, hogy a megkeresett pénzt oda kell adni a hitelekre. Értelmetlen a munka. Elfogy, megöl a lelkesedésem, az inspirációm. Fásultság. Energiátlanság.  Fal van körülöttem, elszigetelem magam.

 

„Nem kérek segítséget…”

Téma: GYÓGYULÁS. Magas vérnyomás, szívritmus zavar. Önpusztító munka. Stresszben több éven keresztül. Pénz nélkül, kudarccal jöttem el. Görcsölés, mentő. Azóta gyógyszert szedek, ezzel elvesztettem a szabadságom.

„ Nem tudok elég helyre figyelni…”

Téma: CSALÁD. Megérkezett a második gyermekem. Lusta szopizni. Nem eszik eleget. Nehezen alszik el. Nem működik együtt, ha nem az ő ütemében történnek a dolgok. Lelkifurdalásom van, a nagyobb gyerek hisztisebb, a férjem ingerült, fáradt,

„Mintha csak széllel szemben lenne energiám…”

Téma:  MUNKA. Mások elvárásai szerint élek. Hitetlenség van bennem, a belső teremtő erőm nem működik. Nem hiszek benne. Kevés bevételem van, nem haladok. Széllel szemben van energiám. Saját életet szeretnék.

„Nincs elég erőm…”

Téma: GYÓGYULÁS. Lötyög az állkapcsom, kattog. Néhány éve komoly balesetem volt, ahol hátracsapódott a fejem. Besugárzik a fülembe, a nyakamba, a vállamba, a hátamban. Most jut eszembe, többször megsérült a fejem. 4 éves koromban volt egy állkapocstörésem. 10 éves is volt egy baleset, amiben az állkapcsom sérült. Nagyon lehúz az egész.

„Megtámadtak…”

Téma:  GYÓGYULÁS. A bántalmazás óta drámaian leromlott a fogaim állapota,  fogcsikorgatásra ébredek. A fogaim ledobják azóta a töméseket. Van, amelyik szabályszerűen szétrobbant, több hiány is van a fogaim között.

„Begörcsölök, nagyon!”

Téma:  PÁRKAPCSOLAT. A mostani kapcsolatom, amiben a párom hazudik, nem tart, nem felnőtt, időt kér, mintha tükör lenne, korábbi a házasságomra. Ahogy ott éreztem a bizalmatlanságot, hogy nincs őszinteség, fogyott az energiatartalékom.  De én is vagyok: van lelkem, életem, gyermekem, munkám. Nem kellene az életet olyan komolyan venni. Begörcsölök nagyon! Szeretném elengedni a saját félelmim, az elutasítást. Szeretnék a páromnak biztonságot adni, türelmet, nyugodtságot, békét.

„Nem mondom ki, ami bánt…”

Téma: MUNKA. Az új munkahelyemen vezetői feladatokat kaptam. Feszültségek vannak, nem lehet igazán kommunikálni. Túl sokat dolgozom. Meg kell felelnem a kollégák elvárásainak. Nem tudok olyan határozott lenni. Nem fognak szeretni. Szeretnék kiállni magamért, nem utólag rágódni rajta., nem csak túlélni. Kiütéseim lettek.

„Nem voltam elég jó…”

Téma:  PÁRKAPCSOLAT. Nem tudom, merre menjek? Beragadtam ebbe az egészbe. Az első párkapcsolatomban, volt bennem tudatosság, de nem volt az egész jó. A másodikban nem voltam elég jó a páromnak. Semmiben. Úgy vettettem véget neki, hogy tele voltam feszültséggel. Egyedül akartam lenni. Most pedig nem akar eléggé a párom. Elutasítást élek meg. Szenvedek.

„A betegség eltol saját magamtól…”

Téma: GYÓGYULÁS. Kezdek felépülni a melldaganat műtét után. Kifáradtság. A férjem elkezdett újra inni. Kibontakozik a párkapcsolati krízis. Az én erőlködésem sokat ront a helyzeten. Nem tudok egyfajta korlátot átlépni, ez az én tehetetlenségem. Ez a daganat eltávolított a férjemtől. Félek, hogy visszatér a betegség. A férjemmel kell maradnom vagy ki kell lépnem.

„Belefásultam, minden kétszer annyi ideig tart…”

Téma: MUNKA. Döntenem kellene. Anyagi problémáim vannak, húzódnak kifizetések is. Nem tudok olyan lendülettel dönteni, mint korábban. Belefásultam, minden kétszer annyi ideig tart. Saját vállalkozásom van, a munka a család elé került.

„Félek a sikeres emberektől…”

Téma: MUNKA. Ők csak mennek, hajtják a pénzt, csinálják az üzletet. Ez az egész nekem rizikós, kibillenhetek, őrült nagyot veszíthetek. Összemegyek ettől az egésztől. Faluról jöttem a fővárosba, kicsi vagyok. Vannak dolgok, amiről lemaradtam, ezért inkább nem is teszek semmit. Nem tartottam magam sosem intelligensnek, okosnak, szépnek. Bemegyek a tárgyalópartnerem alá. Így tudom magam megmutatni.

„Többet vagyok nem jól, mint jól…”

Téma: Attól félek, egyedül maradok. Most sem élek, így nem. Akarok élni? Nincs kiút. Nincs enyhülés. Reflux, köhögés, pajzsmirigy alulműködés, fejfájás.

„Házeladás… bombával sem lehet onnan kirobbantani.”

Téma: El akarom adni a lakásom, de nem tudom. Először is rendet kellene rakni. Tele van régi bútorokkal, pangó energia van mindenütt. Csak ne kelljen mozdulnom. Cselekednem se kelljen, mozdulnom se kelljen.

„Ha magamra nézek semmit sem látok … a gyerekeken kívül semmit sem tudok felmutatni…”

Téma: Menekülök. Nem találom a helyem. Örömtelenség, mert céltalan az életem. Lemaradást érzek, mert csak egy helyben toporgok. Megfelelési kényszerrel küzdök, hogy szeressenek. Ha magamra nézek semmit sem látok. Elfojtások. Félek a bizonytalanságtól. Nem tudom, mi tart bennünket össze a párommal. Nem bízom magamban. Fáj, hogy nem vagyok önálló. Nem találom a helyem. Értéktelen vagyok.

„Amikor a cégem tönkrement belerokkantam … nem hagyom magam legyőzni!”

Téma: 2,7 centis daganat van a hasüregemben, az orvosi diagnózis szerint 3 hetem van hátra. Ennek fél éve. Nem hagyom magam legyőzni! Élek. 5 éve cukorbetegséget diagnosztizáltak, és megmondták soha nem fog meggyógyulni. Ebbe nem tudok elpusztulni. Amikor a cégem tönkrement belerokkantam. Hatalmas kudarc. A házasságom is tönkrement férfiként vallottam kudarcot. Rágódom, marcangolom magam.

„Nem sok pozitív dolog történt az életemben…”

Téma: Sikeresebb életet szerettem volna, de nem tudtam megvalósítani. Szeretném az életerőm visszaszerezni. Bevonzom a negatívumokat. Reménytelenség. Hiábavalóság.

„Már gyermekkorunkban is különbségtétel volt közöttünk, de ekkora?”

Téma: Tüdőrák, kemo. Javulás. Áttétek a hashártyába, a májba. Apám halála után hatalmas tartozás maradt. Anyám halála után szembesültem azzal, hogy kitagadtak. Ez mellbevágott, szíven ütött. Leforráztak. Mély csalódottság, kiszolgáltatottság, tehetetlenség.  Halmozódnak a betegségeim, egyikből ki, a másikba be. Már gyermekkorunkban is különbségtétel volt közöttünk, de ekkora? Nem haragszom. Megbocsátottam.

„Félek, amikor halad az életem…”

Téma: Megijedek, ha túl sok a dolgom, ha túl sok az ügyfelem. Nem marad időm magamra. Elfáradok. Ha túl sok ügyfelem lesz, akkor kapzsivá válok.  Óvatosan írom be az új ügyfeleket a naptáramba.

„Végre eljöttem a munkahelyemről, és mégsem jó…”

Téma: A magam ura vagyok. Itt már nincsenek ügyeskedő kollégák. Nincs aránytalan munkamegosztás. Nincs az, hogy a többiek munkájáért is felelőssé tesznek. Nincs igazságtalanság. Nincs személytelenség. Mi a baj?

„Nem látok irányt…

Téma:  Mindennek meg kell fizetni az árát. Valami rossznak mindig történnie kell velem. Képtelen vagyok a jólétet elfogadni, élvezni, mintha rabszolga lennék csak. Ha az új párkapcsolatra gondolok, akkor fusztrál, hogy költözni kell. Ha a munkámra gondolok, akkor mindig eszembe jut, hogy a főnököm gyakorlatilag nem beszél velem. Én leszek az első, akit elküldenek. A fiam, ahogy nő, átnéz rajtam, átlépi a határokat. Meg kell felelnem mindenkinek. Képtelen vagyok a céljaim meghatározni, nem látok irányt az életemben.

„Elmaradások…”

Téma: Nehézségeket cipelek. Nincs pihenés, kényeztetés, töltődés az életemben, csak a bevételekre tudok koncentrálni, mert elmaradások vannak. Annyira fáradt vagyok, hogy egy-egy nagyobb bevétel esetén elkezdek attól félni, hogy visszahozzák az árut. Nem tudok megválni a múlttól. Nagyon aggódom, belülről vacogok.

„Padlón vagyok…”

Téma: Ami körülöttem van, az sok nekem, néha több segítséget vártam volna a családomtól. Ha én nem vagyok, nem teszek a családban, akkor összeomlás van. Nekem megpróbáltatás, hogy mindent egyedül csinálok. Mások hozzáállása nehéz nekem a családban állandó a bizalmatlanság, az anyám gyanúsítgatja a feleségem. Padlón vagyok. Nincs kedvem semmihez. Nem vagyok elég bizonyos munkákhoz. Halogatok, mindig találok indokot, miért ne csináljam. Inkább hozzá sem fogok. Antidepresszánsokat szedek, fáj a térdem, állandósult a gyomoridegesség.

„Üresség van bennem…”

Téma: CSALÁD. A gyermekvállalás számomra egy kudarc. Két vetélésen vagyok túl, belelovaltam magam, hogy nem fog menni. Ha nem születik gyerekem, üres lesz az életem. Ez az üresség idegesítő, unalmas.  Kibékültem az exemmel.  Újra megpróbáljuk. Nehéz most, merre tovább? Látom az erdőt, de nem látom a fát.

„Elakadtam. Kész vagyok a befogadásra…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT. „Párkapcsolatot szeretnék. Valamiért azt érzem, a korombéliek foglaltak 30 évesen koravénnek érzem magam a saját korosztályomban, a férfiakhoz képest, főleg 40-es barátaim vannak. Ám a 40-esek már öregek nekem egy párkapcsolatban. Olyan férfit szeretnék, akinek van célja, aki tud fejlődni.„

„Kilátástalan az életünk…”

Téma: MUNKA. Nem találom a helyem. Elbeszélünk a párommal egymás mellett. Képtelen vagyok bármibe belefogni. Nem tudom, mivel foglalkozzam. Mindenhonnan kilógok a sorból. Hol sok, hol kevés, ami van. Nem tudom, hová tartozom.

„Negatív hullám…”

Téma: MUNKA.  Gödörben vagyok. Csak negatív gondolataim vannak. Reményvesztettség, magány, ez az egész félelmetes. Lekezelőek a munkahelyemen, nincs segítőkészség. Át akarnak helyezni egy olyan részlegre, olyan feladatokra, amit nem szeretek. A nyelvi kurzuson mégis ugyanaz a régi, rossz tanár jön vissza, ráadásul eltolták a kezdés időpontját. A válásom: áll az egész, az ügyvédet nem tudom elérni.  Megállt a pénz áramlása. Gyomorgörcs, szívszorítás. Ennyi.

„Nem tudom tartani a határaim…”

Téma:  Hullámvölgyben vagyok. Nem tudom tartani a határaim, megbántanak az emberek, mintha levegő lennék. A gyermekeim nem hallják meg, amit mondok nekik. Felerősödtek a pajzsmirigy problémáim. Szeretném hallatni a hangom.

„Nem zárom le a kapcsolataimat…”

Téma:  PÁRKAPCSOLAT.  „Nem zárom le a kapcsolataimat. Több időt töltök egy-egy kapcsolatban, mint kellene. Mindenkivel szépen szeretném lezárni.”

„Akarnak tőlem valamit…”

Téma: KAPCSOLATOK. Akarnak tőlem az emberek valamit: szívják az energiám; irígység, féltékenység, a munkámra, a tapasztalataimra; közeli barátokkal kezelés, de elvárásokkal terhes.

 

„Szépen szeretnék eljönni…”

Téma:  MUNKA. „Felmondtam a munkahelyemen, hogy önálló vállalkozásba foglak. Most úgy érzem, mégsem volt jó az időzítés. Kevés energiám marad az új munkámra, hiszen most egyszerre megy a kettő. Szépen szeretnék eljönni a munkahelyemről. Vannak kétségeim. Jól döntöttem? Talpon tudok maradni ebben az új dologban? Megtart-e ez engem? Két hete nem tudom végigaludni az éjszakát, az utcán elájultam. Ki vagyok merülve.”

„Mikor lesz gyermekem?”

Téma:  CSALÁD. „28 éves korom óta szeretnék gyermeket. Mindig azt mondtam, majd 1-2 éven belül, ennek már 12 éve. Hogy is alakult ez így? 18 évesen bébiszitterkedtem másfél évig, iszonyúan elfáradtam, majd 10 évig nem is akartam gyereket. Ezt a fáradtságot még mindig érzem, mintha soha nem múlna el.”

 

„Utálom magam, mert halogatok…”

Téma: HALOGATÁS.  Feladatok halogatása. Tudom, mennyi, és milyen típusú dolgokat kellene csinálnom, de nem csinálom. Miért?

„Állandó elégedetlenség…”

Téma:  PÉNZÜGYEK. Idegesít, ha az emberek a katasztrofális anyagi helyzetükről beszélnek, hogy csak ez érdekli őket. Főleg a testvérem. Nem értékeli azt, ami van. Állandó elégedetlenség.

 

„Mi lesz velem…”

Téma: MUNKA. Elveszítettem a munkám. Nincs tovább. Annyi mindent beleraktam, és semmi nem volt jó, csak a küzdés, és a rengeteg munka. Mi lesz velem?

 

„Nem vagyok elég jó…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT.  Imádom a párom, tőle akarok gyereket., de nem érem őt el. Bezárkózik, falakat húz fel, hogy távol tartson. Képtelen vagyok ezt áttörni, lebontani. Gyereket akarok. Csak annyit érzek, hogy kevés vagyok. Nagyon kevés. Hízni kezdtem.  Mi a baj velem?

„Egyre csak fáj a vállam … mi ez?”

Téma: GYÓGYULÁS. Vállfájdalom. Kitartó. Nagyon kitartó. Csak fáj, és egyre fáj. De meddig? Meddig fáj még? A munkám rettenetes, rengeteg, mintha soha el nem fogyna.

„Irritáltnak a fiatalok … nagyon…”

Téma: KAPCSOLATOK. Irritálnak a boltokban a magázódó fiatalok, akik nem tudják használni a nyelvet. Az utóbbi időben irritál az is, hogy hol tegeznek, hol magáznak. Nem szólok semmit, csak észrevettem, hogy ez mostanában igencsak zavar. Idesegítenek a fiatalok, a fiatal nemzedék.

 

„Megfáradtam…”

Téma: MUNKA. Azt érzem, hogy nagyon elveszítettem az örömet, a lelkesültséget munkámban. Szeretnék arra rálátni, miből is táplálkozik ez, honnan, miért kap energiát ez a megfáradtság.

„Nem tudok mást tenni…”

Téma:  TESTSÚLY. Napok óta a súlyomon gondolkodom, iszonyú kínlódás. Mindennek meg kell felelnem, erre egyre képtelenebb vagyok. Csak eszem. Nem tudok mást tenni. Halálra eszem magam. Miért eszem többet minden nap, mint amire szükségem van?

 „Fáj a mozgás…”

Téma: GYÓGYULÁS. Fájni kezdett az edzés. A mozgásra szükségem van, viszont tehetetlenül érzem, hogy minden edzés után lesérülök, ha jógázni megyek, akkor ott szerzek sérüléseket. Fáj a testem, hol a térdem, hol a csípőm, hol a vállam.

„Mikor lesz ennek vége?”

Téma: TESTSÚLY.  Élvezem, amikor belefogok egy új fogyókúrába, egészen izgatott leszek, még enni is elfelejtek. Egy ideig, aztán, elkezdek türelmetlen lenn, nem kicsit. És elkezdenek olvadni a kilók, a felületi zsírok. Szeretem ezt az állapotot, de egyszer csak, minden ok nélkül megáll. És onnan nincs tovább. Mintha ezer éve ezt ismételgetném. Mikor lesz ennek vége?

 „Minden idegesít…”

Téma:  KAPCSOLATOK. Egyszerűen nem értem magam. Minden idegesít mostanában, az emberek, akik elveszik, elrabolják, az időmet, visszaélnek az időmmel. Kihasználnak, és egy szót sem tudok szólni.

„Vajon miért nem hagyok időt magamnak?”

Téma: KAPCSOLATOK. Elvesztem. Annyira fókuszálok az emberekre, hogy nem tudok magamra fókuszálni, elvesztem a fókuszt önmagamról. Nincs időm magamra. Ez nyomaszt, ez ráül az emésztésemre, az arcom pattanásos, gombák a hüvelyben.

„Magányos vagyok…”

Téma:  PÁRKAPCSOLAT.  „Mintha, lezártam volna a szívem nagyon-nagyon régen. Azt érzem, ha a szívemre hallgatok, az kockázatos. Még egyszer nem engedhetem meg, hogy teljesen elszegényedjek. Erősnek kell lennem. Ha újra támaszkodnék egy férfira, akkor megint kiszolgáltatottá válok. Nem lehetek újra gyenge, de így meg magányos vagyok. Nagyon.”

 

„Szeretnék a saját utamon járni…”

Téma: MUNKA. „Szeretnék a saját utamon járni. Nem tudom, mit szeretnék csinálni.  A jelenlegi tevékenységemben nem érzem a szenvedélyt. Alkalmazott nem szeretnék lenni, akkor időben és lelkileg vége lenne a szabadságnak. Bizonytalanság van bennem merre induljak.”

„Ez egy hazug világ…

Téma:  VALLÁS. „Van ellenérzése, hogy a gyerek katolikus iskolába jár, templomba kell járnunk. Szorongást, depressziót érzek ott, szinte sírógörcsöt kapok. A fejemben szeretnék templomi esküvőt, de a lelkem mélyén nem. Nézem az embereket, és azt érzem, ez egy hazug világ. Feszültség keletkezik bennem, ami szívébe szorult. Ez az egész szent maszlag, jelentés nélkül. Mi a baj?”

 

„Durva hangulatingadozások…”

Téma:  GYÓGYULÁS. Van, amikor teljesen egyben vagyok, önmagammal, majd valamiért ez egy pillanat alatt megváltozik. Elönt a nihil. Tök fölösleges élni. Mindig egyedül maradok. Sose lesz társam, sose lesz gyerekem.

 

„Elvesztettem a ritmust…

Téma: MUNKA.  „Munkahelyi túlterheltség, halmozott problémák több csoporttal, rengeteg vezetői feladat. Erős görcsös, hastáji fájdalom, melynek gócpontja a köldök jobb és bal oldala, székelési nehézségek, anyagcsere problémák.”

 

„Állandóan védem magam…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT. „Elköteleződés. Szeretnék egy egyenrangú párkapcsolatot, és szeretnék gyereket vállalni, hogy merjem beleengedni magam, hogy ne féljek a sérülésektől. Kis szerelem, kis sebek, nagy szerelem, nagy sebek. A nagy szerelem veszélyes. Előre attól félek, hogy elvesztem. Szeretném, ha ez oldódna bennem, hogy állandóan védem magam.”

 

„Elakadt a párkapcsolatom…”

Téma:  PÁRKAPCSOLAT.  „A párom át akarja venni az irányítást, a házasságunkban, a közös cégben, gyakorlatilag mindenben. Alárendeltséget vár el, zsarol, különben vége a házasságunknak, ultimátum helyzet. Nem tudom, mit tegyek?”

 „Döntenem kell…”

Téma: DÖNTÉS. „Nehéz fiatalkori évek után egy spirituális, vallási közösségbe lépve megnyugodtam. Tanultam, fejlődtem, házasság, gyerekek. A dolgok akkor kezdtek megváltozni, amikor elindultam a saját utamon, tanulni kezdtem, önálló vállalkozás, majd dolgozni az új hivatásomban. A közösség ebben nem támogatott, sőt helytelenítette, hogy tanulok. Megsértődtek. Nagyon sok munkát beletettem ebbe a közösségbe. Most gondok vannak. A kialakult helyzet miatt szomorúság van bennem. Nem látok tisztán a helyzetben, hogy megfelelően dönteni tudjak a továbbiakról.”

„Senki sem tud segíteni rajtam…”

Téma:  GYÓGYULÁS.  „Néhány hónapja megműtöttek, de visszaesés van. Nincs teljes gyógyulás. Fulladok. Az orvosokat nem érdekli, mi van. Sehol sem kapok segítséget. A legnehezebb, hogy nincs kedvem semmihez. Totális tehetetlenség. Ennyire nehéz helyzetben még sosem voltam.”

„Nem tudok elaludni…”

Téma: ÁLMATLANSÁG. „Álmatlanság. Kisgyermek korom óta van érzékenység bennem, nyugtalanul alszom. Nagyon nehezen alszom el, könnyen felébredek, ébren alszom, sokszor kimegyek pisilni.”

„Egy gyermek kevés…”

téma:  CSALÁD. „Szeretnék még egy gyermeket, egy gyermek kevés. Mi lenne, ha meghalna a fiam, ha történne valami szörnyűség? Szeretnék közös gyermeket a jelenlegi párommal. Nála elkezdődött a menopauza, az orvosok szerint lehetséges a szülés. Most itt a döntés, akarja vajon? Bennem sürgetés van. El kell dönteni, ki mit akar.”

„Kitől legyen gyerekem?”

Téma:  CSALÁD.  „Gyermeket szeretnék, de a jelenlegi párommal vége a kapcsolatunknak. Nem akarom megbántani. Nem tudom megerőszakolni magam. Hiába próbálom, hogy a másik nem sérüljön. Ki kellene mondanom, ami bennem van. Jobban ki kellene állnom magamért. Várom, hogy elmenjen a párom. Kitől legyen gyerekem? Várom a megmentőt.”

„Körülöttem mindenkinek van párja…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT.  Kudarca. Kudarc. Kudarc. Kudarc kudarc hátán. Nem jön össze a tartós párkapcsolat. Irigy vagyok, hogy másoknak sikerül. Mintha átok ülne rajtam. Nem enged tovább az élet.

„Vannak dolgok, amik visszafognak…”

Téma: GYÓGYULÁS. Vannak dolgok, amik visszafognak. A fejem fölött lebeg a sport, a pihenés. Balesetek sora ért, szívritmus zavarom lett. Olyan, mintha szívem nem akarná, amit én.  Nincs bennem elfogadás. Beteges voltam gyerekkoromban.  Most nem bírom a beteg embereket, gyengék. Nem jó energia, nem jó érzelmi állapot. Nyitnom kellenek az emberek felé, de mindenkit ellenségnek érzek. Konfliktusok vannak a családban, agresszió.

„Elhagyott a férjem…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT.  15 éve voltunk egy pár és most elhagyott. Nem állt ki mellettem, amikor megszületett a gyerekünk.  Nincs segítség, nincs támasz. Egyedül maradtam a gyerekkel. Szeretem még. Nem kaptam választ, miért ment el, ez zavaró. nem látok tisztán, zűrzavaros ez az egész. Becsapott. Könnyen tovább tudott lépni. Hazudott. Szeretnék ezen túllépni.

„Nem fejezem be a dolgokat…”

Téma:  MUNKA. Szeretnék belekezdeni nagy dolgokba, új dolgokba, de valamiért nem fejezem be, amibe belekezdek. Csak olyan 80%-ban. Valahogy elvész az odafigyelés, a koncentráció, mintha lustaság öntene el ilyenkor. Most eszembe jut, hogy a szüleim döntöttek helyettem, szanatóriumba vittek, amikor elsős voltam. Odavittek és otthagytak. Amikor visszatértem az iskolába vergődtem, lemaradtam, próbáltam utolérni őket. Nem olvasok ma sem szépen.

„Behúztam a kéziféket…”

Téma:  MUNKA. Nem tudok annyira ráhangolódni a vállalkozásomra. Türelmetlenség van bennem. Bizonytalanság. Rengeteg adminisztratív feladat lenne, de nem csinálom. Mintha nem azt csinálnám, amit szeretnék. Szárnyaszegettség. Lekötözöttség érzés.

„Csak a terheket érzem …”

Téma: MUNKA. 15 éve korom óta a kezemben tartom az életem, apám alkoholista, elvégeztem a főiskolát. Én más életstratégiát választottam magamnak. A testvéremmel közös vállalkozás nem sikerült. Halálra dolgoztam magam. A terhek súlyát érzem a házasságkötésem óta. Tele vagyok fájdalommal. Kiszáradást érzek. Innen nehéz megtennem az első lépést.

„Nem tudom kifizetni a dolgaim…”

Téma: PÉNZÜGYEK. A pénz. Adósságaim vannak, nincs elég bevételem. A házeladás akadozik. Távol tartom magamtól a pénzt. Ez iszonyú teher számomra, csak a terheket érzem, sokkal gyorsabban elfáradok.

„Elmenekülök a valóság elől…”

Téma:  MUNKA. Nincs motiváltság bennem. Kívülállónak érzem magam. Irigy vagyok másokra. Ellenállás van bennem minden új feladat iránt. Ha dolgozni megyek, mindig feketébe öltözöm. Blokkolom magam.

„Nem tudok lelkesedni…”

Téma:  CSALÁD.  Hitemet vesztettem. Jelentéktelen, unalmas, felejthető és fölösleges vagyok. Elfonnyadok.  A gyermekeim állandóan vitatkoznak. Tehetetlen vagyok.

„Kisiklott az életem…”

Téma: PÁRKAPCSOLAT.  Viharos, nehéz párkapcsolatban vagyok, állandók a viták. Valahogy nehezen kötelezte el magát, most is félek attól, hogy flörtölget. Folyamatosan dolgozni kell, hogy ez egy jó párkapcsolat legyen. Legszívesebben magamhoz láncolnám.  Bármire képes lennék egy stabil kapcsolatért. 20 éves vagyok, és azt érzem kisiklott az életem.

„Minden, ami előjött az életemben, az nagyon súlyos…”

Téma:  GYÓGYULÁS. Állandó fogproblémákkal küzdök. Anyukám öngyilkossága idején nagyot estem „pofára estem”. A fogaim nagyon gyorsan tönkrementek, 14 éves koromra már fogaim fele tömött volt. A fogszabályzót utáltam. Amikor anyának eltávolították a méhét, akkor az öcsém ököllel az arcomba vágott, megsérült a két első fogam, fogelhalás lett belőle. Én is kiütöttem a bátyám metszőfogait.  Szenvedek a saját döntésképtelenségemtől, rágódom a dolgokon. Most hirtelen kiderült, hogy agresszív fogágybetegségem van, porcpuhulás. Hirtelen jött, most azt érzem, magamra kellett volna pénzt és időt szánnom.  

 

„Kudarcot vallottam…”

Téma: GYÓGYULÁS.  Kudarcot vallottam. Be kellene fejeznem a ház felújítását, de képtelen vagyok elfogadni segítséget a gyermekeimtől. Nem tudom irányítani a dolgokat. Minden nehezen megy. Ez az én hibám. Megrekedtem. Arthritisem is van, ami nem akar gyógyulni.  Változást szeretnék.

„Nem jutok el oda, ahova szeretnék…”

Téma: GYÓGYULÁS. Porckopás van a bal csípőmben, csak egy év múlva tudnak megműteni. Az orvosok elhagytak engem.  A párommal állandóak a veszekedések, mindenre féltékeny, heves vitáink vannak. Nem bízik bennem. Korlátozva vagyok, ezt érzem egész életemben. Korlátozott a katonaság, a gyerekek, a munka, a házasságom.

„Csak küzdés van…”

Téma: GYÓGYULÁS. Tüdőrák, kemo, határtalan szomorúság. Áttét. A második kemo sorozatot már nem kértem. Orvosok, nővérek: ítélkeznek, fenyegetettség, kiszolgáltatottság. Tehetetlen állapot, csak küzdés van.

Az egyéni ülésekről   itt olvashatsz részletesen.