Energialégzés – könyvajánló

1988-ban amerikai minta szerint megismerkedtem a rebirthing, vivation és holotrop légzésformákkal. Manapság összegezve ezen légzéstechnikákat “Energy breathing” (energia légzés) módszernek nevezzük. Az energia légzés hozzásegíti az embert a változó tudatállapot eléréséhez. Ebben az állapotban az ember képes megtapasztalni, és dolgozni olyan információkkal, melyek az elme nem tudatos részében találhatók. Az információkat van lehetőség az energia légzéssel integrálni és feldolgozni.  Újra lehet tapasztalni minden részletet megszületésünkkel kapcsolatban. A folyamatok alatt az emberekben kialakultak új életmodellek, és egyre jobban kezdték érezni magukat párkapcsolataikban, javult helyzetük családjukban, munkahelyükön.


Komin Vlagyimir: Transzperszonális ​pszichológia és energialégzés. Budapest, Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet, 2005. 229 p.

Energialégzés könyvajánló

“1985 óta foglalkozom különféle légzéstechnikákkal. Első személyes tapasztalatom az energialégzés módszerekkel saját betegségemen keresztül történt. Amikor már az ismert orvosi lehetőségek nem segítettek rajtam,- már gyógyszer nem volt, ami szóba jöhetett volna,- és már azt gondoltam soha nem lesz egész életem… akkor jött egy orvos kollégám, aki megtanított nekem egy légzéstechnikát. Másfél hónap elteltével meggyógyítottam magamat a súlyos betegségből. Ez a légzéstechnika a Pranayama féle légzésekre hasonlított, – melyről részletesebben már írtam a Légzéskontroll című könyvemben.

Ezután más embereknek is megtanítottam ezt a módszert, és sokak megszabadultak fizikai betegségüktől. Három év elteltével az eredményeket megvizsgáltam 2000 betegemen, és kiderült, hogy az alkalmazott légzéstechnika után az első év végére 90%-a az embereknek meggyógyult vagy jelentősen jobban érezte magát. De a második és harmadik évben 60%-nál visszaesés volt tapasztalható. Energiaszintjük csökkent, és tüneteik ismét megjelentek. Beszélgetni kezdtem ezekkel a betegekkel, és kiderült, hogy amikor egészségesek lettek nem érezték jól magukat lelki szinten, nem tudták élvezni az életüket. Úgy érezték, mintha valamilyen megmagyarázhatatlan vákuumba kerültek volna. Miután újra megjelent náluk a betegség szenvedéseiken és fájdalmaikon keresztül, ismét valamilyen kapcsolatot éreztek környezetükkel. Visszataláltak a mindennapi szokásaikhoz, és ismét volt értelme az életüknek.  Megdöbbentő volt számomra ez a tapasztalat! Mindig úgy gondoltam, hogy mindenki egészséges akar lenni az életben, és hogy egészséges állapotban az ember jobban érzi magát, mint betegként.

Kiderült, hogy az ember kapcsolatát a világgal olyan érzéseken, és gondolatokon keresztül tudja fenntartani, amelyek önmagában vannak.

Ezen érzelmi reakciók és mentális modellek befolyásolják, hogy az egyén milyen energiaszinten éli az életét, illetve milyen betegségekre hajlamos. Észrevettem, hogy nem elég csak az energiaszintet emelni a beteg embereknél, hanem szükség van rendbe hozni az említett érzelmi reakciókat és mentális modelleket is. Elkezdtem keresni azokat a módszereket, amelyek segíteni tudnak az embereknek megváltoztatni a helytelen beidegződéseket, illetve segítenek élvezni az életet.

Gyógyító légzés

Nagy szerencsémre kiderült, hogy létezik olyan légzéstechnika, ami megoldást jelent. 1988-ban amerikai minta szerint megismerkedtem a rebirthing, vivation és holotrop légzésformákkal. Manapság összegezve ezen légzéstechnikákat “Energy breathing” (energia légzés) módszernek nevezzük.

Az energia légzés hozzásegíti az embert a változó tudatállapot eléréséhez. Ebben az állapotban az ember képes megtapasztalni, és dolgozni olyan információkkal, melyek az elme nem tudatos részében találhatók.

Az információkat van lehetőség az energia légzéssel integrálni és feldolgozni. Például normál tudatos állapotban az ember nem képes visszaemlékezni fogantatásának körülményeire – vagy akár, hogy mi történt vele az anyaméhben a terhesség hónapjai alatt. A megváltozott tudatállapotban minderre viszont van lehetőség. Újra lehet tapasztalni minden részletet megszületésünkkel kapcsolatban.

Amikor elkezdtem használni az új légzéstechnikákat páciensekkel, hamarosan észrevettem a pozitív változásokat. A folyamatok alatt az emberekben kialakultak új életmodellek, és egyre jobban kezdték érezni magukat párkapcsolataikban, javult helyzetük családjukban, munkahelyükön. Jó érzés volt látni a boldog arcokat! Többen mesélték azt, hogy Repülnek és Élvezik az Életet!”  

(Részletek az előszóból)

A tartalomból

 1. Élvezd az életet!
 2. A légzés transzperszonális megközelítése
 3. Az integratív mechanizmus
 4. A “Rebirthing” (Újjászületés) Öt Eleme
 5. Kvantum fizikai összefüggések a légzéssel
 6. A polarizáció elve és a négy energia
 7. Születés jelentõsége a mindennapi élethelyzetekre
 8. A családi modellek. A háromdimenziós családi energia struktúra
 9. Változó tudatállapotok és a légzés
 10. A halál létrejöttének spirituális megközelítése
 11. Létforma halál és újjászületés között
 12. A ragaszkodás és megvilágosodás állapotai
 13. Holotrop légzés és testen kívüli tapasztalatok
 14. Reinkarnáció és párhuzamos dimenziók
 15. Légzés és spirituális fejlődés
 16. Probléma topográfia az emberi testen – Szellemi csatorna felépítése
 17. Feldolgozások és megerősítések
 18. Szexszomatika, szexuális mátrixok
 19. Siker, pénz, csillogás
 20. Önismeret a valóság oldaláról
 21. Az idõ, mint energia – ok és okozat kapcsolata a jövőre
 22. A légzésmunka használata a mindennapi életben
 23. A légzésmunka helye más problémamegoldó módszerek között
 24. Ősi légzéstechnika – Az okos ima
 25. Akut lelki-spirituális válság: az átalakulási folyamat
 26. kríziseinek magyarázata és orvoslása
 27. Az energia légzés a mindennapi jelenségek megértésében

Egyéni és csoportos légzés folyamatok

A Rebirthing-Újjászületés módszerről – itt olvashatsz

Egyéni Rebirthing-Újjászületés folyamatra  – bejelentkezés itt

Csoportos Rebirthing-Újjászületés Nap – itt olvashatsz


Vízi újjászületés tábor – ŐSZ

Rebirthing-Újjászületés Nap

Written by