Boros Ildikó

Mestercoach, ThetaHealing® tanár és konzulens, légzésterapeuta

FŐ TEVÉKENYSÉGEIM – Kiégés Coaching, ThetaFloating coahing, ThetaHealing® konzultáció, Egyéni fejlesztő beszélgetés, Rebirthing-Újjászületés terápia, ThetaHealing® tanfolyamok, Meditáció, Bensőnk Iránytűi programok, Érzelmek születése workshopok, táborok.

TAPASZTALATOK: 2012 óta több száz egyéni konzultáció alapozta meg képzéseimet, workshopjaimat. Az egyéni fejlesztő beszélgetések és a képzések célja: elősegíteni, hogy bepillantsunk önmagunkba, hogy megtaláljuk az utat önmagunkhoz.


Ki vagyok én?

Boros Ildikó vagyok, Szolnokon születtem, és a szigorú „Verseghyben” tanultam, ott érettségiztem. 1992 óta élek Budapesten, amit kezdetben átmenetinek éreztem. Két évvel később, amikor a hetes buszon ültem, és az egyik hídról, láttam a kanyargó Dunát, minden sejtemet elárasztotta a felismerés: Én szeretem ezt a várost!  

Amikor ide kerültem, nem láttam, nem éreztem semmi mást, csak a határtalan örömet, a „tízcentivelaföldfölöttjárok” érzést, mert végre az ELTE-n tanulhattam. Történelmet és nagyon komolyan hangzó könyvtár és információtudományt. Imádtam. Rengeteget tanultam, befogadóan, nyitottan, kíváncsian, elkötelezetten, elmélyültem. Életem egyik legcsodálatosabb évei voltak.

Az egyetem alatt kezdtem dolgozni egy közösségfejlesztő alapítványnál, ahol adatbázisok építésével és tanítással foglalkoztam. Kistelepülésekre jártunk szövegszerkesztési ismereteket tanítani. Majd tájékoztató könyvtárosként, középvezetőként töltöttem 17 évet. A nyitottság, a szárnyalás, a kiteljesedés évei következtek, de megismertem a bezártságot is a munka világába, a korlátokat, az akadályokat. És amikor ezt már a testem is több ponton jelezte, váltanom kellett. Nagyot.

A kivezető utat beszorított helyzetemből belülről indítottam el, keresni kezdtem, hogyan találhatok egyensúlyt a munka és a magánélet között, hogyan oldhatom belső szorongásaimat, hogyan erősíthetem magam, hogyan találhatok rá a belső erőmre.

Azt is éreztem folyamatosan, és persze most is érzem, hogy „látnomkellavilágot”. Inspiráló utazásaimról elkezdtem írni (Inspiráló gondolatok – a világról címmel, itt olvashatsz). Érdemes látni a valóságot, hogy rádöbbenjünk, mindenhol „emberek” élnek, éljenek bármilyen távolságra tőlünk. Belül azonosok vagyunk.

2009-ben kezdődött az új életem.  A különféle ún. jobb agyféltekés tanfolyamokon (rajzolás, festés, írás)  új nézőpontokat ismertem meg. Rájöttem, minden csak annak a kérdése, hogy én hogyan látok dolgokat, embereket, körülményeket, és egyszerű megoldás kínálkozhat helyzetekre, ha csak más nézőpontot használva látok rá ugyanarra.

A belső világom felé fordulva megismertem, megtanultam és tanítok különféle önfejlesztő módszereket. A megújulás lelkesít. Szeretem inspirálni az embereket. Érzem az embereket, szeretném átadni azt a lelkesedést, tudást, tapasztalatot, ami bennem van.

2012-ben munkám mellett kezdtem el az egyéni fejlesztő beszélgetéseket (ThetaFolating coachingot, ThetaHealing® konzultációkat, majd a Kiégés coaching és egyéni Rebithing-Újjászületés üléseket).  2014 vége óta főállásban egyéni vállalkozóként dolgozom, tanfolyamokat, workshopokat tartok. 2016-ban megalapítottam a Borostyán Műhelyt.

Célom a hozzám fordulókat támogatni, hogy a válságokból továbbléphessenek, úgy hogy képesek legyenek a korábban elrejtett, elfojtott, bedobozolt, megfagyott, megkövesedett érzéseiket, egyszerűen csak megfigyelni, hogy a megfigyelést követően a szelíd támogatásommal átélhessék a feloldó belső békét, hogy megtalálják a belső csendességüket, a középpontjukat. Hogy megláthassák önmagukat kiteljesedve, szárnyalva, lebegve, csak egyszerűen a létezésben.

Boros Ildikó

 

Munkamódszereim

ThetaFloating coaching

A ThetaFloating coaching új öngyógyító, önfejlesztő módszer, amely belső képek segítségével segít feltárni egy adott nehézség mozgató erőit, indítékait, melyben az érzelmeink megfigyelésével és áramoltatásával átalakítjuk, felszabadítjuk azokat.

A nehézség, a megakadás, a konfliktus, ami beszorít, bezár, az egy jégpáncél, amely befedi, takarja, merevvé, mozdíthatatlanná teszi bennünk, hogy az életünket úgy éljük, ahogyan szeretnénk.

ThetaHealing®

A ThetaHealing® kvantumgyógyászaton alapuló új terápiás, integráló módszer, melyben meditációs théta állapotban a korlátozó hitrendszereket támogatóvá alakítjuk.

A ThetaHealing® technika segítségével megkereshetjük azt a pontot, amikor a viselkedési minta (a szabály) megszületett, és ha megtaláltuk a gyökérproblémát lehetőségünk van el is távolítani és támogató hitrendszerekre cserélni. A folyamat célja, egy harmonikus, támogató, belső világ kialakítása.

Kiégés Coaching

Kiút a lelki kiégésből. A kövek kipakolása a hátizsákodból. A Kiégés Coaching fejlesztő beszélgetés, amelyben az egyensúlyhiánytól a megértésen át a megoldásig jutunk el. Megtanulod, hogy viharos időkben a középpontod felé mozdulj el, mert ott találsz rá a békességre.

Ez lépésekből áll. A kövek kipakolása vár rád.  A saját lépéseid. A saját cselekvésed.

Rebirthing újjászületés terápia:

"Utazás" a méhen belüli világba és a születés idejére. A gyógyító újraéléssel felülírjuk a korábbi fájdalmas tapasztalatot, azaz mire lett volna szüksége akkor, ott. Ez bevésődik. Majd  ha egy mindennapi élethelyzetben újra előkerül, akkor eszébe fog jutni ez a gyógyító utazás, és ezzel megerősíti ezt a gyógyító újraélést.

OH-kártya módszer:

Az OH-kártya képek segítségével kidolgozott asszociációs pszichológiai módszer, amely az önismeretet támogatva, segít feloldani nehézségeinket.

 

Akik hatottak rám — akiktől tanultam, tanulok

Elsősorban a szüleim, a családom, a szerelmeim, a barátaim. Szárnyalás, erő, megbecsülés, leföldeltség. Hálás vagyok azért különleges tartásért, amivel a családom felnevelt, megtanították számomra, hogy nincs megoldhatatlan gond, megtanítottak dolgozni, reálisan tekinteni az életre, megtanítottak szeretettel kapcsolódni az emberekhez. Hatalmas erő ez, amit sokan nem értenek, honnan van bennem. Szerelmeim tanításai, önfeledtséget hozott, barátaim támogatása folyamatosan kísér.

Akiktől tanultam: Wiesner Edit, mester coach, a CoachOK Szakmai Szövetségének elnöke. Esther Kochte a ThetaFloating személyiségfejlesztő módszer kidolgozója. Éber Ágnes,  ThetaFloating tanár.   Vianna Stibal, a ThetaHealing® módszer megalapítója.  Szilasi Márti, ThetaHealing® Mestertanár.  Dr. Komin Vladimir, a Transzperszonális Légzés Központ alapítója, az International Breathwork Foundation – IBF (Nemzetközi Légzésgyakorlat Alapítvány) koordinátora. Szentpéteri Julianna, Jónai Éva Hava – EMK, az erőszakmentes kommunikáció trénerei. Balla Tibor, a Balla-féle tradicionális hangterápiás módszer megalkotója. Németh Lóránd – Klinikai szakpszichológus, tréner, magyarországi OH-kártya disztribútor és tanár.

Mi a fontos számomra?

Az önfejlesztés, az öngyógyító képesség megerősítése, a hozzám fordulókat támogatni, hogy a válságokból továbbléphessenek, úgy hogy képesek legyenek a korábban elrejtett, elfojtott, bedobozolt, megfagyott, megkövesedett érzéseiket, egyszerűen csak megfigyelni, hogy a megfigyelést követően a szelíd támogatásommal átélhessék a feloldó belső békét, hogy megtalálják a belső csendességüket, a középpontjukat. Hogy megláthassák önmagukat kiteljesedve, szárnyalva, lebegve, csak egyszerűen a létezésben.

Mi az, amit szeretek?
 • szeretek emberekkel foglalkozni; 
 • érdekel a személyiségfejlesztés; 
 • érdekelnek a kreatív tanulási módszerek; 
 • szeretek inspirálni, motiválni másokat; 
 • szeretem az inspiráló utazásokat: olyan helyekre ellátogatni, ahol alig járnak turisták;
 • szeretem a könyveket, a könyvtárakat, szeretem azokat a pillanatokat, amikor minden eltűnik, ha olvasok;
 • szeretem megismerni az emberiség történetének kivételes alakjait, olvasni róluk, vagy filmeket nézni; 
 • érdekelnek a színek, a színterápia; 
 • szeretem a táncot, különösen a Nia táncot; 
 • szeretem a mozgást; 
 • érdekelnek a használható életmód tanácsok; 
 • szeretek foglalkozni az időgazdálkodással; 
 • szeretem az önfejlesztést, mint belső erőt; 
 • szeretek megismerni mindent az öngyógyításról.
Mi az a Borostyán Műhely?

A Borostyán Műhely üzenete:  Az élet teljességével együtt áramlani.

Megoldásorientált módszerek az önfejlesztésért:  önfejlesztés, öngyógyítás, önismeret, önbizalom, integrálás, egyensúly, összekapcsolódottság, elfogadás.

A Borostyán az élet titkát hordozza, régi korok növényi és állati emlékeit. Ha a múltunkban történt valami, amit nehezen tudunk letenni, mardos minket, és a jelenünket is beárnyékolja. Lehetőség szembenézni a önmagunkkal, leszakított részeinkkel. Amint sikerül az emlékeid titkaiba belenézni, rájössz, hogy a legnagyobb sikert az élet lehetősége adja, önmagad tiszta lénye.

Az önfejlesztés lehetőségei nálunk:

Az ÖNISMERET FEJLESZTÉSE: megtanulni, hogy a figyelmed - a gondolkodás helyett -  önmagad érzékelésére fordítsd, befelé figyelni, eggyé válni azzal, ami most van.

EGYENSÚLY: rátalálni a belső erőnkre , erősíteni a döntésképességet, a szorongások leküzdését, egyensúlyt teremteni a szívünk szava és az eszünk között, a lehető legjobb döntést hozni, a legnehezebb helyzetben is. 

ELFOGADÁS: megtanulni elfogadást kialakítani azzal, ami most foglalkoztat.

TELJESSÉG:  Megtapasztani a teljes életet, az élet teljességét.

 

“Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.

Rómában vagy az Északi Sarkon járni nem olyan érdekes, mint megtudni valami valóságosat jellemünkről, tehát hajlamaink igazi természetéről, a világhoz, a jóhoz és rosszhoz, az emberekhez, a szenvedélyekhez való viszonyunkról. Mikor értelmem eléggé megérett erre, már csak ezt az élményt kerestem az életben.”   (Márai Sándor)

Szeretettel várlak a Borostyán Műhelyben!

Tevékenységeim

EGYÉNI FEJLESZTŐ BESZÉLGETÉSEK

Célom a hozzám fordulókat támogatni, hogy a válságokból továbbléphessenek, úgy hogy képesek legyenek a korábban elrejtett, elfojtott, bedobozolt, megfagyott, megkövesedett érzéseiket, egyszerűen csak megfigyelni, hogy a megfigyelést követően a szelíd támogatásommal átélhessék a feloldó belső békét, hogy megtalálják a belső csendességüket, a középpontjukat. Hogy megláthassák önmagukat kiteljesedve, szárnyalva, lebegve, csak egyszerűen a létezésben.

ThetaFloatin coaching

ThetaHealing® konzultáció

Cselekvő Coaching

Egyéni rebirthing-újjászületés terápia

TANFOLYAMOK, WORKSHOPOK:

A képzéseken megérted, hogyan válhatsz saját életed irányítójává; egyszerű, gyorsabb eszközt, módszert kapsz a fejlődéshez. Megérted, miért fontos összpontosítani és áthelyezni a fókuszt, a figyelmet a saját életedre. Megismered pontosabban a betegségeid, a megtorpanásaid belső hátterét, és megtapasztalod, hogyan indulhatsz el a gyógyulás útján.  Rátalálsz a saját utadra, elindulhatsz rajta, megerősödsz abban, hogy van kiút a szorongató élethelyzetekből.

Alaptanfolyam ThetaHealing® (DNS1)

Haladó ThetaHealing® tanfolyam (DNS2)

Teremtés és Bőség ThetaHealing® tanfolyam

Ritmus a tökéletes testsúlyért ThetaHealing® tanfolyam

ThetaHealing® ásás gyakorlás

Rebirthing – Újjászületés terápia – egyéni és csoportos formában

Érzelmek születés: Értsd meg önmagad workshopok

Bensőnk Iránytűi: Irányok és irányváltások az életben programok

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

Boros Ildikó

Cím: 1135 Budapest, Hun utca 3.

Email: borostyanmuhely@gmail.com

Telefon:  +36 30 2105877

Skype:  borosildi1

a

HONLAPJAIM: 

www.borostyanmuhely.hu

www.theta-ragyogas.hu


ÜZENET

IRÁNYVÁLTÁS

Egyszerűen csak élni. Annak örülni, hogy már vagyok valami, és ez csak úgy magától létezett. Nem tudni, mikor, egyszer csak megszűnt ez az állapot. Úgy hozta az élet, hogy nem lett belőlem valaki. Ez nincs így rendjén. Az ember talán nem azért születik, hogy éljen? De azért, nem? De ahogy egyre tovább élek, mégis elveszítem a belső tartalmat, és úgy látszik, kiüresedett emberré válok. És ahogy egyre tovább élek, egyre üresebb és értéktelenebb emberré leszek? Itt valami nem stimmel. Hol tud ez a folyamat irányt váltani?”  (Murakami Haruki)

A SZÍV ÚTJA

“Számomra csak olyan utakon való haladás létezik, amelyeknek van szívük, ez bármely út lehet, melynek van szíve. Ott utazom én, és az egyetlen kihívás számomra, hogy végighaladjak az úton. Ott utazom én … és lélegzet visszafojtva csak nézek, nézek.”   (Carlos Castaneda)

VÁLTOZÁS

“Megtanultam, hogy a vihar nem mindig csak mostoha idő, és egy tűz valami újnak a kezdetét jelentheti. Kiderült, hogy a szürkének sokkal több árnyalata létezik a világon, mint amennyiről valaha is tudtam. Megtudtam, hogy olykor az a legnagyobb bátorság, ha félünk valamitől, mégis továbbhaladunk. Végezetül megtanultam, hogy az élet valójában nem kudarcokról és sikerekről szól, hanem arról, hogy jelen legyünk abban a pillanatban, amikor nagy dolgok történnek, amikor minden megváltozik, önmagunkat is beleértve.” (Cynthia Hand)


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés