Lelki eredetű betegségek lexikona

Könyvajánló. Érzelmek, gondolatok a a betegségekkel kapcsolatban. Új információk a betegségekről, új  szemléletmóddal, új lehetőség önmagunk megismerésére a betegségeken keresztül. Lehetőség, hogy belássunk a betegség mögé, milyen érzelmek, milyen gondolatok kapcsolódnak az egyes betegségekhez. A lexikon különleges alternatívát mutat, kiegészítve a hagyományos orvoslást és a természetgyógyászat számos módszerét, nem utolsósorban pedig nélkülözhetetlen a test, a lélek és a szív gyógyulásának elérésében, hiszen az igazi gyógyulás csak szívvel és szeretettel mehet végbe.


Martel, Jaques:  Lelki eredetű betegségek lexikona. Budapest, Partvonal Kiadó, 2010. 353 p.


“Ráébredni arra, hogy kik vagyunk, kivé válunk, mindig igen felemelő érzés, főként, ha a magunkról és másokról tett felfedezések pozitív jellegűek.

De mi a helyzet akkor, amikor az útkeresés során – bármilyen irányú legyen is az saját személyiségünk rejtett oldalaira derül fény, és esetleg különböző bajokkal, kínzó rosszullétekkel vagy olyan betegségekkel kell szembesülnünk, amelyekre ráadásul különösen hajlamosak is vagyunk?

Ez a különleges könyv éppen ebben lesz a segítségünkre. Bevezet bennünket az érzelmek mindmáig ismeretlen világába, és megtanít „nyitottá válni, felfigyelni” arra a kis csírára, amely testünkben megfoganva vírussá, bacilussá vagy daganattá fejlődve elhatalmasodik rajtunk. Ha figyelünk arra, hogy szeressük és elfogadjuk önmagunkat, ha szembesülünk a nem megélt vagy helytelenül feldolgozott érzelmeinkkel, akkor közelebb kerülhetünk a tökéletes harmónia eléréséhez és még több szeretetben lesz részünk.

Mindnyájan voltunk már életünk során legalább egyszer „betegek”. A minket vagy a hozzánk közel álló személyt érintő probléma „kihámozása” sokszor arra késztethet bennünket, hogy kicsit másképp lássuk a dolgokat. (Mégpedig úgy, hogy megpróbáljuk a betegséget pozitív módon szemlélni, és nem hagyjuk, hogy a rossz, negatív érzés, amit bennünk kelt, eluralkodjon rajtunk.) Így az egészségügyi problémáknak nem áldozataivá, hanem külső szemlélőivé, megfigyelőivé válunk.

Modern életünk rohanó mindennapjaiban a testi-lelki egyensúly igen fontos tényező egészségünk szempontjából. A szerző, gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy segítsen feltárni a betegségek és egészségügyi problémák lelki eredetét.

A Lelki eredetű betegségek lexikona különleges alternatívát mutat, kiegészítve a hagyományos orvoslást és a természetgyógyászat számos módszerét, nem utolsósorban pedig nélkülözhetetlen a test, a lélek és a szív gyógyulásának elérésében, hiszen az igazi gyógyulás csak szívvel és szeretettel mehet végbe…

A könyv célja tehát nem az, hogy közvetlen megoldásokat adjon a különféle egészségügyi problémákra. Sokkal inkább azt szeretné megértetni: legtöbb betegségünk oka gondolatainkra és érzelmeinkre vezethető vissza, és annak fontosságát hangsúlyozza, hogy mi magunk választhatjuk ki az életmód változtatás legideálisabb formáját. Mindemellett már betegségünk eredetének  ismerete is képes testünkben pozitív fizikai változásokat előidézni, a gyógyulás pedig akár száz százalékos lehet.”  (Részletek a fülszövegből és az előszóból.)


ThetaHealing®

ThetaHealing® konzultáció

 

Written by